Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ασθενοφόρο τρέχει σαν «σφαίρα» για να σώσει ασθενή – Πλάνα από την οδήγηση

Ασθενοφόρο τρέχει σαν «σφαίρα» για να σώσει ασθενή – Πλάνα από την οδήγηση

Δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει. Τα πληρώματα των ασθενοφόρων σε κάθε γωνιά του πλανήτη βάζουν πάνω από όλα τη ζωή που πρέπει να προλάβουν για να σώσουν.

Τα πληρώματα του ασθενοφόρου όπου και να βρίσκονται σε όποια χώρα του πλανήτη έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Να σώσουν ζωές. Και για να γίνει αυτό πρέπει να προλάβουν. Και για να προλάβουν πρέπει να τρέχουν με το όχημα και πολλές φορές να το οδηγήσουν στα όρια του.

Όταν το πλήρωμα δεχτεί κλήση για βοήθεια, ο οδηγός είναι εκείνος που καλείται να ανταπεξέλθει στη μάχη με το χρόνο. Ανοίγει σειρήνες, πατάει κόρνες και οδηγάει σαν «σφαίρα» ακόμη και μέσα στην κίνηση. Τα δευτερόλεπτα είναι πολύτιμα.

Και φυσικά εμείς οι οδηγοί δεν πρέπει να περιμένουμε το ασθενοφόρο να «γεμίσει» τον καθρέπτη του αυτοκινήτου μας, αλλά πρέπει νωρίτερα – από τη στιγμή που θα το ακούσουμε- να κάνουμε στην άκρη και να το αφήσουμε να περάσει.

Προσοχή στην οδήγηση

Το @paramedicofficial είναι ένας λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον οποίο χειρίζονται οδηγοί και πληρώματα ασθενοφόρων. Το βίντεο που ανέβασε κόβει την ανάσα. Το ασθενοφόρο πάει «σφαίρα» ξυστά από τα αυτοκίνητα για να προλάβει. Ενώ ο λογαριασμός σημειώνει: «Η γρήγορη οδήγηση μπορεί να είναι επικίνδυνη αλλά η ταχύτητα, η ψυχραιμία και ο έλεγχος είναι στη φύση του επαγγέλματός μας»

Ενώ σημειώνει πως οι οδηγοί θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς όταν δουν ένα ασθενοφόρο. Τέλος για τους επίδοξους «γκαζοφονιάδες» που νομίζουν ότι μπορούν να οδηγήσουν το αυτοκίνητο τους έτσι μέσα στην κίνηση, αναφέρει: «Η συμμετοχή σε αυτή τη δραστηριότητα θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να τραυματιστείτε εσείς ή άλλοι».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024