Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρόκο: Θρήνος στην κηδεία του 5χρονου Ραγιάν που έπεσε σε πηγάδι

Μαρόκο: Θρήνος στην κηδεία του 5χρονου Ραγιάν που έπεσε σε πηγάδι

Ένα τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι θρηνούσε για τον 5χρονο που έπεσε στο πηγάδι.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες για αποχαιρετίσουν τον μικρό Ραγιάν, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου ανασύρθηκε νεκρός από το πηγάδι 32 μέτρων στο οποίο είχε πέσει, σε μια επιχείρηση που κράτησε πέντε ημέρες.

Το δυστύχημα συγκλόνισε το Μαρόκο ενώ προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση.

Στην κηδεία του μικρού Ραγιάν, στο χωριό Ιγκχράν στο Βόρειο Μαρόκο, παρευρέθησαν χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι σχημάτισαν ένα βουβό ανθρώπινο ποτάμι. Μάλιστα ώρες νωρίτερα οι άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο δρόμο που οδηγούσε από το χωριό στο κοιμητήριο.

Κάποιοι είπαν: «Ο θάνατος του Ραγιάν ανανέωσε την πίστη στην ανθρωπότητα, καθώς άνθρωποι διαφορετικών γλωσσών και από διαφορετικές χώρες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους».

«Είμαι πάνω από 50 ετών και δεν έχω δει ποτέ τόσους ανθρώπους σε μια κηδεία. Ο Rayan είναι ο γιος όλων μας» είπε ένας άλλος.

Ο κόσμος ήταν τόσος πολύς που δεν χωρούσε στο νεκροταφείο. Μάλιστα είχαν στηθεί και δυο μεγάλες σκηνές μπροστά από το σπίτι της οικογένειας του 5χρονου και εκεί ο κόσμος εξέφραζε τα συλλυπητήρια του προς τους γονείς του.

Ο θάνατος του παιδιού και ο τρόπος που έγινε συγκλόνισε τους πάντες. Τα συλλυπητήρια προς τους γονείς του Rayan έστειλαν μεταξύ άλλων ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η σορός του 5χρονου ανασύρθηκε αφού οι διασώστες κατάφεραν να σκάψουν ένα τούνελ στην πλαγιά ενός βουνού, προς τον πάτο του πηγαδιού. Και ήταν μια δύσκολη δουλειά αφού κινδύνευαν και οι ίδιοι οι διασώστες να καταρρεύσει το τούνελ και να καταπλακωθούν.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024