Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δριμύ κατηγορώ για τον Μπραντ Πιτ - «Πούλησε ψεύτικες ελπίδες» στα θύματα του τυφώνα Κατρίνα

Δριμύ κατηγορώ για τον Μπραντ Πιτ – «Πούλησε ψεύτικες ελπίδες» στα θύματα του τυφώνα Κατρίνα

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο Μπραντ Πιτ πούλησε στα θύματα του τυφώνα Κατρίνα, «αθέτησαν υποσχέσεις» φτιάχνοντάς τους σπίτια με κακή κατασκευή, μολυσμένα από μούχλα

Ο Μπραντ Πιτ κατηγορείται ότι παραπλάνησε τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα και ότι τους «πούλησε ψεύτικα όνειρα». Το Make It Right Foundation του Μπραντ Πιτ έχτισε 109 εντυπωσιακά και οικονομικά σπίτια στη Νέα Ορλεάνη για μια κοινότητα όπου πολλοί άνθρωποι εκτοπίστηκαν λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Κατρίνα το 2005.

Τώρα, σύμφωνα με το okmag.gr , αυτή η οικιστική ανάπτυξη είναι σε κακή κατάσταση. Η συντριπτική πλειονότητα των πρόσφατα κατασκευασμένων σπιτιών είναι γεμάτη με προβλήματα που σχετίζονται με τις κατασκευές που έχουν οδηγήσει σε μούχλα, τερμίτες, σάπιο ξύλο, πλημμύρες και άλλα δεινά.

Πολλοί κάτοικοι έχουν υποβάλει μηνύσεις που εκκρεμούν ακόμη. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχτισε σπίτια με τη συμβολή του Φρανκ Γκέρι και άλλων επιφανών αρχιτεκτόνων, για τους επιζώντες μιας καταστροφής στη συνέχεια οδήγησε σε μια άλλη καταστροφή. Δομικά και άλλα προβλήματα κάνουν πολλούς κατοίκους να φοβούνται για την υγεία τους.

Το Make It Right, παρά το ότι μπορεί να υποδηλώνει το όνομά του, δεν έχει επιλύσει αυτά τα ζητήματα και έχει σταματήσει να βοηθά τους κατοίκους. Αντ ‘αυτού, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός του Μπραντ Πιτ προφανώς έχει καταρρεύσει.

Έκτοτε έχει μεταφερθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, με το Make It Right να κατηγορείται για απάτη, παραβίαση συμβολαίου και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Η δίκη συνεχίζεται, με τον δικηγόρο Ρον Όστιν που εκπροσωπεί τους κατοίκους να ισχυρίζεται σε μια νέα συνέντευξη ότι τους «πουλήθηκαν» ένα σωρό αθετημένες υποσχέσεις από το ίδρυμα. «Πίστευαν στον Μπραντ Πιτ», είπε ο Όστιν στο Newsnation.

Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι ο Μπραντ Πιτ πούλησε στα θύματα του τυφώνα Κατρίνα, «αθέτησαν υποσχέσεις» φτιάχνοντάς τους σπίτια με κακή κατασκευή, μολυσμένα από μούχλα. Περισσότερες από 100 κατοικίες χτίστηκαν το 2008.

«Πίστεψαν στο όνειρο που τους πούλησε… Δυστυχώς, αυτό που πήραν είναι ένα σωρό αθετημένες υποσχέσεις… να ζουν σε σάπια σπίτια που θα έπρεπε να γκρεμιστούν στο έδαφος και να ξεκινήσουν από την αρχή».

Ο Όστιν είπε ότι ενώ το ίδρυμα του Πιτ είχε κλείσει τα γραφεία του, θα συνέχιζε «να παλεύει κάθε μέρα στο δικαστήριο προσπαθώντας να τους κάνει να προσέλθουν στο δικαστήριο και να απαντήσουν σε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με το τι πήγε στραβά και πώς σχεδιάζουν να το διορθώσουν».

Μετά την αρχική κατάθεση της αγωγής το 2018, οι δικηγόροι του Μπράντ Πιτ προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από το Make It Right Foundation και υπέβαλαν αίτηση διαγραφής του ονόματός του από την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν υπεύθυνος για τις οικοδομικές εργασίες.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024