Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο Ολυμπιακός παίζει απόψε όλη τη χρονιά με την Εφές

Γιατί ο Ολυμπιακός παίζει απόψε όλη τη χρονιά με την Εφές

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Εφές στο ΣΕΦ για την 26η αγωνιστική της EuroLeague, στο πιο κομβικό παιχνίδι της σεζόν (μέχρι σήμερα)

Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε (21:00) ένα σπουδαίο παιχνίδι στο ΣΕΦ απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές, για την 25η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι Ερυθρόλευκοι, μετά το διπλό στη Βιτόρια επί της Μπασκόνια, ψάχνουν τη δεύτερη σερί νίκη τους κόντρα στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν, σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά για την οκτάδα.

Οι Τούρκοι είναι σε καλή κατάσταση και μετά το νωθρό ξεκίνημα έχουν ανεβάσει ταχύτητα και πετυχαίνουν συνεχόμενες νίκες, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός ελπίζει πως έχει περάσει το κακό του διάστημα (4 σερί ήττες), αλλά και τον κοροναϊό, και είναι έτοιμος για τη 10η νίκη σε 11 παιχνίδια στο ΣΕΦ.

Η αποψινή αναμέτρηση για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι «τελικός», αφού σε περίπτωση ήττας είναι δεδομένο ότι θα μπει σε μπελάδες ακόμη και για την πρόκριση, ενώ ταυτόχρονα θα απομακρυνθεί πολύ η πρώτη τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τον Ολυμπιακό, και η εικόνα της βαθμολογίας και το «χάος» από την 4η θέση έως τη 12η θέση δείχνουν και τη σημασία του ματς στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός με ρεκόρ 13-9 είναι στην 6η θέση προς το παρόν ασφαλής, όμως η Εφές έχει ανέβει στην 9η θέση και με ρεκόρ 12-11 παραμονεύει για να μπει στα πλέι-οφ.

Οι Πειραιώτες στο πρώτο ματς είχαν ηττηθεί με 88-69 από τους Τούρκους, κάτι που σημαίνει ότι λογικά δε θα πάρουν τη διαφορά στο μεταξύ τους ματς. Άρα σε περίπτωση ισοβαθμίας θα υστερούν.

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη, πρώτον για να έχει νόημα και το διπλό στη Βιτόρια την περασμένη Παρασκευή, αλλά και για να ξεφύγει 2,5 νίκες από την Εφές, η οποία στις τελευταίες 11 αγωνιστικές θα τα δώσει όλα για να μπει στην οκτάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν και παιχνίδι λιγότερο.

Τι θα συμβεί σε περίπτωση νίκης της Εφές; Ο Ολυμπιακός θα μπλέξει και μάλιστα πολύ. Η Εφές θα πλησιάσει σε απόσταση βολής τον Ολυμπιακό, που δε θα έχει και την ισοβαθμία, και ανάλογα με τα αποτελέσματα της αγωνιστικής μπορεί να βρεθεί και στην 8η θέση.

Η ομάδα του Αταμάν θα μπει για τα καλά στη «μάχη», η λογική λέει ότι το πλεονέκτημα θα χαθεί για τον Ολυμπιακό και ουσιαστικά θα επικεντρωθεί στο βασικό στόχο της εισόδου στα πλέι-οφ.

Ο Μπαρτζώκας λοιπόν γνωρίζει τη σημασία του ματς και κυρίως γνωρίζει και το πόσο δύσκολο είναι το πρόγραμμα στο φινάλε της regular season, αφού οι Πειραιώτες έχουν να παίξουν με ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι, Μπαρτσελόνα, Ούνικς, Μονακό, αλλά και Παναθηναϊκό (είναι πάντα ένα ματς ειδικών συνθηκών).

Η βαθμολογία της EuroLeague: 

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού έως το τέλος της Regular Season:

18η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (20/3, εξ αναβολής)
19η αγωνιστική: Ζάλγκιρις – Ολυμπιακός (15/3, εξ αναβολής)
21η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Ζενίτ (8/3, εξ αναβολής)
27η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Αρμάνι (24/2)
28η αγωνιστική: Μπάγερν – Ολυμπιακός (4/3)
29η αγωνιστική: Άλμπα – Ολυμπιακός (10/3)
30ή αγωνιστική: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (17/3)
31η αγωνιστική: Μονακό – Ολυμπιακός (23/3)
32η αγωνιστική: Βιλερμπάν – Ολυμπιακός (25/3)
33η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα (1/4)
34η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Ούνικς Καζάν (7/4)

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024