Την άμεση παρέμβαση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Χαλανδρίου, ζητάει ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Γυμνασίου Χαλανδρίου πριν γίνει κανένα κακό καθώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Οι φωτογραφίες μάλιστα που δημοσιεύουν φανερώνουν την σοβαρότητα της κατάστασης αναφορικά με την κατάσταση των κτιρίων.

Κίνδυνος για μαθητές και εκπαιδευτικούς μπορεί να εγκυμονεί η κτιριακή κατάσταση του 3ου Γυμνασίου Χαλανδρίου. Στην επιστολή αναφέρεται η ανάγκη για τον έλεγχο της στατικής επάρκειας του εσωτερικού τοίχου που μέρος του έπεσε από την πρόσφατη χιονόπτωση, αλλά το σημαντικότερο ίσως αφορά τις ρωγμές που υπάρχουν στους τοίχους του σχολείου που προκαλούν έντονη και δικαιολογημένη ανησυχία.

Νωπές είναι άλλωστε οι μνήμες όλων από την πτώση οροφής σε σχολείο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο εκεί.

Σχολεία – Μετά τη Θεσσαλονίκη, έπεσαν σοβάδες και σε δημοτικό της Νέας Ιωνίας

Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν από τον Σύλλογο Γονέων:

«Μετά την κακοκαιρία και την πτώση του εσωτερικού τοίχους στο παλιό βιομηχανικό κτήριο που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου, κρίνεται απαραίτητος ο έλεγχος στατικής επάρκειας και η λήψη μέτρων προστασίας.

Μάλιστα εύκολα διαπιστώνει κανείς την επικίνδυνη κλίση του εξωτερικού τοίχους προς την πλευρά του πεζοδρομίου που χρησιμοποιούν καθημερινά οι μαθητές και των δύο σχολείων(3ο Γυμνάσιο και Λύκειο). Η τοποθέτηση προστατευτικού διαχωριστικού και η υποστύλωση του τοίχους που θα εξασφαλίσει την ακίνδυνη διέλευση των μαθητών θα πρέπει να γίνει άμεσα.

Ένα δεύτερο πρόβλημα αφορά στην παρουσία ρηγματώσεων στο εσωτερικό του σχολικού κτηρίου το οποίο κατά την άποψή μας θα πρέπει να διερευνηθούν με τεχνική μελέτη, να βρεθεί η αιτία που τις προκαλεί και να γίνουν οι δέουσες επεμβάσεις.

Ζητάμε την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών του Δήμου και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων».

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι από την σελίδα του Συλλόγου στο facebook.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr