Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Pussy Riot: Μέλος του συγκροτήματος καταδικάστηκε σε φυλάκιση για μια ανάρτηση

Pussy Riot: Μέλος του συγκροτήματος καταδικάστηκε σε φυλάκιση για μια ανάρτηση

Η επίμαχη ανάρτηση στο Instagram από την ακτιβίστρια Μαρία Αλιόχινα των Pussy Riot έγινε το 2015.

Το μέλος του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot και ακτιβίστρια Μαρία Αλιόχινα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ημερών για μια ανάρτησή της στο Instagram το 2015.

Την ποινή επέβαλε το δικαστήριο Τβερσκόι της Μόσχας.

Η κατηγορία ήταν ότι προπαγάνδιζε ναζιστικά σύμβολα, όπως δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο δικηγόρος της Ντμίτρι Ζαχβάτοφ. Αφορμή υπήρξε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται τρεις κοπέλες που φορούν χιτζάμπ.

Το συγκρότημα Pussy Riot σε παλιότερη φωτογραφία

Τι είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο

Τον περασμένο Δεκέμβριο δικαστήριο επέβαλε στη Μαρία Αλιόχινα και στη δημοτική σύμβουλο Λιούσια Στέιν ποινές φυλάκισης 15 και 14 ημερών αντίστοιχα με βάση το ίδιο άρθρο περί προπαγάνδισης ναζιστικών συμβόλων. Η Αλιόχινα είχε δηλώσει τότε ότι την κατηγορούν για δημοσίευση φωτογραφίας του Αλεξάντρ Λουκασένκο το 2015 στο Instagram, στην οποία απεικονίζεται σύμβολο που μοιάζει με σβάστικα.

Αφορμή για τη σύλληψη της Στέιν ήταν μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε το 2018 που την έδειχνε να φοράει ένα καπέλο με σύμβολα και μια λεζάντα που έγραφε «Η βουλευτής Λιούσια Στέιν είναι φασίστρια». «Πρόκειται για fan art και photoshop κάποιου» είχε δηλώσει η Στέιν.Μ

Στην Αλιόχινα επιβλήθηκαν τον Σεπτέμβριο περιορισμοί στις μετακινήσεις της για ένα χρόνο καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, επειδή στις 23 Ιανουαρίου συμμετείχε σε δράση συμπαράστασης υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι.

Η Αλιόχινα απαγορευόταν να βγαίνει τις νυχτερινές ώρες από το σπίτι της, να εγκαταλείψει την πόλη και να συμμετέχει σε συγκεντρώσεις. Επίσης, έπρεπε δύο φορές τον μήνα να παρουσιάζεται στην εποπτική αρχή της FSIN (Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Ρωσίας).

Τον Ιανουάριο η Λιούσια Στέιν είχε ανακοινώσει ότι η FSIN προτίθεται να ζητήσει από το δικαστήριο να απαγορεύσει στην ίδια και την Αλιόχινα να επισκέπτονται μπαρ καθώς είχαν παραβιάσει τα περιοριστικά μέτρα επειδή άργησαν επτά λεπτά να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024