Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Spotify: Κλιμακώνεται η κόντρα με τον Νιλ Γιανγκ για την παραπληροφόρηση

Spotify: Κλιμακώνεται η κόντρα με τον Νιλ Γιανγκ για την παραπληροφόρηση

Ο διάσημος μουσικός κάλεσε το προσωπικό της σουηδικής πλατφόρμας να παραιτηθεί ως διαμαρτυρία για τα fake news της πανδημίας.

Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Νιλ Γιανγκ ζήτησε από τους εργαζομένους της Spotify Technology SA να παραιτηθούν από τις θέσεις τους και κάλεσε τον κόσμο να αποσύρει τα χρήματά του από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες ως διαμαρτυρία για την παραπληροφόρηση σχετικά με τον κοροναϊό και την κλιματική αλλαγή.

Ο Νιλ Γιανγκ φαίνεται πως έχει κηρύξει πόλεμο στο Spotify επειδή φιλοξενεί στην πλατφόρμα του το podcast του αμερικανού παρουσιαστή Τζο Ρόγκαν, ο οποίος κατηγορείται για παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια Covid-19.

«Στη εποχή μας της επικοινωνίας, η παραπληροφόρηση είναι το πρόβλημα. Απορρίψτε αυτούς που παραπληροφορούν» δήλωσε ο διάσημος μουσικός μέσω του ιστοτόπου του.

Διαβάστε επίσης: Στα χαρακώματα Μέγκαν και Χάρι με το Spotify – Κινδυνεύουν να χάσουν 18 εκατομμύρια λίρες

Τον Ιανουάριο ο ροκ σταρ απέσυρε τη μουσική του από το Spotify, καθώς δεν ήθελε η μουσική του να παίζει στην ίδια πλατφόρμα με το podcast του Ρόγκαν, «The Joe Rogan Experience».

Την εκστρατεία του Νιλ Γιανγκ ακολούθησαν κι άλλοι μουσικοί όπως η Τζόνι Μίτσελ (Reuters)

Σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως η τραγουδοποιός και τραγουδίστρια Τζόνι Μίτσελ, ο κιθαρίστας Νιλς Λόφγκρεν και η αμερικανίδα καθηγήτρια και συγγραφέας Μπρενέ Μπράουν ακολούθησαν το παράδειγμά του.

Ο Γιανγκ κάλεσε επίσης τον κόσμο να πάρει τα χρήματά του από τις πολυεθνικές τράπεζες JPMorgan Chase & Co, Citigroup Inc, Bank of America Corp και Wells Fargo & Co, λέγοντας πως «προκαλούν ζημιά» χρηματοδοτώντας τα ορυκτά καύσιμα.

Ο Ρόγκαν έχει ζητήσει συγγνώμη τόσο για τις ρατσιστικές προσβλητικές εκφράσεις του όσο και για τη διένεξη σχετικά με τα εμβόλια κατά της Covid. Η σουηδική Spotify διαβεβαίωσε επίσης ότι θα λάβει μέτρα κατά των fake news.

Στην τελευταία του ανάρτηση ο Γιανγκ επιτίθεται στον επικεφαλής του Spotify Ντάνιελ Εκ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να φιμώσει τον Ρόγκαν.

Απευθυνόμενος στους εργαζομένους της μουσικής πλατφόρμας, ο Γιανγκ είπε: «Λέω πως ο Ντάνιελ Εκ είναι το μεγάλο πρόβλημά σας – όχι ο Τζο Ρόγκαν. Φύγετε από αυτό το μέρος πριν φάει την ψυχή σας».

Κάλεσε επίσης συναδέλφους του μουσικούς και καλλιτέχνες να μεταφέρουν αλλού την μουσική τους.

Η χρηματιστηριακή αξία του Spotify μειώθηκε κατά περισσότερο από 2 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω της κατακραυγής για παραπληροφόρηση σχετικά με την Covid-19».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024