Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Αλκη: «Ιδέα του 23χρονου η επίθεση - Ψάχναμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου» λένε οι συλληφθέντες

Δολοφονία Αλκη: «Ιδέα του 23χρονου η επίθεση – Ψάχναμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου» λένε οι συλληφθέντες

Σημειώνεται πως οι συλληφθέντες «δείχνουν» από χθες έναν 21χρονο Έλληνα, ο οποίος είναι ήδη στα χέρια των Αρχών, ως τον δράστη της δολοφονίας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, ύστερα και από την παράδοση στις αρχές του δέκατου υπόπτου -συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου συλληφθέντος 23χρονου.

Ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος για τη δολοφονία του Άλκη μπορεί να «αθωώνεται» από κάποιους εκ των συλληφθέντων, ωστόσο -όπως προκύπτει από τις καταθέσεις τους- φέρεται να ήταν ο «εγκέφαλος» της επίθεσης κατά του 19χρονου φοιτητή και της παρέας του.

Σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκε η επίθεση δολοφονίας στον Άλκη. Μάλιστα, ο 23χρονος φέρεται από τις περιγραφές των συλληφθέντων σαν αυτός που έκανε κουμάντο στους μικρότερους χούλιγκαν.

Σημειώνεται πως οι συλληφθέντες «δείχνουν» από χθες έναν 21χρονο Έλληνα, ο οποίος είναι ήδη στα χέρια των Αρχών, ως τον δράστη της δολοφονίας. Ο συλληφθείς δεν είναι σεσημασμένος και άρα δεν υπάρχουν στο αρχείο τα δακτυλικά του αποτυπώματα ούτε και το γενετικό του υλικό, που αναμένεται να ληφθούν.

Τα δείγματα, στη συνέχεια, θα συγκριθούν σε αυτά που έχουν ληφθεί από το δρεπάνι που χρησιμοποιήθηκε για να τραυματιστεί θανάσιμα o Άλκης.

Πώς οργανώθηκε η επίθεση

«Η επίθεση έγινε από ιδέα του ίδιου του 23χρονου» που χθες κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. Νωρίτερα, όπως φέρεται να λένε, «προηγήθηκε μια επίθεση στο Ωραιόκαστρο».

Έτσι άρχισαν να τηλεφωνούν σε άλλους οπαδούς και συνδέσμους και αφού συγκεντρώθηκαν, ξεκίνησαν πορεία τρία αυτοκίνητα ως κομβόι για την περιοχή Χαριλάου, όπου έγινε η δολοφονική επίθεση στις 23:30.

«Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου» όπως ακριβώς είπαν στους αστυνομικούς, και έκαναν βόλτες στα στενά.

Όταν μίλησαν την επίθεση, είπαν ότι τα τρία αυτοκίνητα ήταν στην οδό Πλαστήρα. Το ένα εξ αυτών, το τρίτο το οποίο αναζητείται, έστριψε στην οδό Γαζή και σταμάτησε μπροστά στην παρέα των πέντε νεαρών. Τότε, τούς ρώτησαν τι ομάδα είναι και όταν αυτοί απάντησαν «Άρης», βγήκαν από το αυτοκίνητο κρατώντας μαχαίρια.

Οι δύο, σύμφωνα με τις περιγραφές, κατάφεραν να διαφύγουν. Υποδεικνύουν δύο πρόσωπα, το ένα που κρατούσε το δρεπάνι και το άλλο που κρατούσε το μαχαίρι. Δεν μπορούσαν να πουν ποιος χτυπούσε ποιον, ωστόσο όρμηξαν και μαχαίρωναν διαρκώς. «Ένας μάλιστα τραυματίστηκε από το μαχαίρι που κρατούσε» αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024