Απορρίφθηκε και η δεύτερη αίτηση του Αναστάσιου Πανταζή για αναστολή εκτέλεσης της ποινής

Στο κενό έπεσε και η δεύτερη αίτηση για αναστολή εκτέλεσης ποινής, που είχε υποβάλει στο πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην υπόθεση Χρυσής Αυγής Αναστάσιος Πανταζής. Οι δικαστές του Εφετείου απέρριψαν την αίτηση του κατηγορουμένου ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση, που ήταν επίσης αρνητική .

Ο καταδικασθείς ως μέλος της Χρυσής Αυγής για τις επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών και κατά των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, για ακόμη μία φορά επικαλέστηκε λόγους υγείας τόσο του ίδιου, όσο και των δύο του ανήλικων παιδιών, ενώ αναφέρθηκε και σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η νυν σύζυγός του.

Τι έκρινε το δικαστήριο

Μάλιστα, η πλευρά του Αν. Πανταζή, που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι σε λίγους μήνες συμπληρώνει το απαιτούμενο διάστημα για να αιτηθεί υφ’ όρων απόλυσης πριν καν ξεκινήσει το εφετείο. «Υπάρχει ζήτημα μη δίκαιης δίκης και εύλογης διάρκειας δίκης, ενώ θεμελιώνεται και δικαίωμα προς το ευρωπαϊκό δικαστήριο» υποστήριξε ο συνήγορος Δημ. Γκαβέλας.

Το δικαστήριο έκρινε ότι «υπάρχει στάδιο αντιμετώπισης της ασθένειας του με αγωγή, ενώ τα ζητήματα της οικογένειας του ανήκουν «στις συνήθεις περιπτώσεις που αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr