Νέος Βουτζάς: Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους – «Στην επόμενη βροχή θα τα πάρει το ρέμα»
Οι κάτοικοι στον Νέο Βουτζά βλέπουν τη γη να καταπίνει τα σπίτια τους, καθώς μετά την καταστροφική πυρκαγιά δεν έχουν προχωρήσει έργα που θα συγκρατούν το έδαφος που υποχωρεί σε κάθε βροχή
Επτά σπίτια στον Νέο Βουτζά κινδυνεύουν να βουλιάξουν στο έδαφος καθώς η καθίζηση από τις βροχές έχει φτάσει τα τρία μέτρα. Ήδη κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν αλλού στέγη ενώ απευθύνουν έκκληση στην πολιτεία να προχωρήσει επιτέλους στα απαραίτητα έργα στην κάτω μεριά του πρανούς που ολισθαίνει προς το ρέμα Πεντέλης, για να σώσουν τις κατοικίες τους.
Η κ. Μαίρη Μπαλλή, ιδιοκτήτρια ενός από τα σπίτια που κινδυνεύουν να τα “καταπιεί” το ρέμα, μιλάει στην ΕΡΤ και ξεκαθαρίζει ότι τα σπίτια στο σημείο είναι εντός σχεδίου πόλης, με νόμιμες οικοδομικές άδειες και όχι αυθαίρετα, που έχουν κάνει τις ανάλογες ρυθμίσεις. Το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής προέβλεπε τη θέση των σπιτιών αυτών, που σήμερα κινδυνεύουν με κατάρρευση.
“Με την επόμενη βροχή το σπίτι θα το πάρει και αυτό το ρέμα” επισημαίνει και ενημερώνει πως τόσο το δικό της σπίτι, που είναι 30ετίας, όσο και τα υπόλοιπα είναι εντός σχεδίου πόλεως και έχουν κτιστεί με νόμιμες οικοδομικές άδειες.
Υπήρχε δάσος που κάηκε
Έως τώρα δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα, γιατί τα δέντρα συγκρατούσαν το νερό της βροχής, μετά όμως από τις πυρκαγιές, η καθίζηση του εδάφους είναι μόνιμος κίνδυνος στην περιοχή. “Στο νέο Βουτζά και τον Υμηττό τα σπίτια κτίζονται πάνω σε πρανή επισήμανε. Δεν σημαίνει ότι κινδυνεύουν να φύγουν. Εδώ υπήρχε δάσος που κάηκε. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς μετά να κάνει κάποιες παρεμβάσεις“.
Η ίδια εδώ και μία εβδομάδα έχει εγκαταλείψει το σπίτι της, μένει με την οικογένειά της στο σπίτι του πατέρα της στον Πειραιά και απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, για τα απαραίτητα έργα. “Παρακαλούμε την πολιτεία να κάνει τα έργα στην κάτω μεριά της πλαγιάς, γιατί καταστράφηκαν δύο οικογένειες και έχουν σοβαρό πρόβλημα άλλες επτά. Τα σπίτια μας είναι με οικοδομικές άδειες, καθ΄όλα νόμιμες” επεσήμανε. “Χρειαζόμαστε άμεση στήριξη οικονομική, να γίνουν τα απαραίτητα έργα γιατί “φεύγει” και ο δρόμος.
- Δημήτρης Χατζής: Στο βάθος της ελληνικής πραγματικότητας
- Πειραματικό φάρμακο νέας προσέγγισης δείχνει να επιβραδύνει την Αλτσχάιμερ
- Ανοίγουν επτά κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Λέον Μπλακ στο επίκεντρο της έρευνας για τον Έπσταϊν – Οι καταθέσεις, τα εκατομμύρια και οι νέες κλητεύσεις
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
- Στον 69χρονο αγνοούμενο από την Επανομή ανήκει η σορός που βρέθηκε στον Κορινό Πιερίας
- ΕΛΑΣ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η επίλυση του Κυπριακού, σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442