Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καραμανλής: Η νέα σύμβαση με την Αττική Οδό θα κατοχυρώνει τα συμφέροντα των πολιτών

Καραμανλής: Η νέα σύμβαση με την Αττική Οδό θα κατοχυρώνει τα συμφέροντα των πολιτών

Τι είπε ο υπουργός Υποδομών για την επέκταση της Αττικής Οδού

«Η νέα σύμβαση με την Αττική Οδό θα κατοχυρώνει το συμφέρον των πολιτών κι όχι των εργολάβων» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής  σχετικά με την πρόσφατη κακοκαιρία και τόνισε ότι «οι ευθύνες του παραχωρησιούχου είναι προφανείς».

Θα επιβληθούν κυρώσεις

Σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι «το πιο σημαντικό είναι ότι επιτέλους και για πρώτη φορά, αυτές οι ευθύνες μπορούν να του αποδοθούν. Η σύμβαση της Αττικής Οδού του 1996 ήταν μια κλασική »σύμβαση αλά ΠΑΣΟΚ», δηλαδή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του εργολάβου. Μας δέσμευε, χωρίς να είναι δική μας.

»Όμως η δική μας κυβέρνηση, το 2020, δημιούργησε το νομικό πλαίσιο για απόδοση ευθυνών στους παραχωρησιούχους όταν κλείνουν οι αυτοκινητόδρομοι. Θεσπίσαμε το άρθρο 65 του νόμου 4663, ώστε να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο να δημιουργούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο και μετά να μην πληρώνει κανένας… Πρέπει, λοιπόν, να αποδοθούν ευθύνες. Πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις. Και έτσι θα γίνει.

»Συγκροτήσαμε ήδη την Επιτροπή Διερεύνησης και σύντομα περιμένουμε το πόρισμά της.  »Ναι στην ιδιωτική πρωτοβουλία», »ναι στη συνεργασία με ιδιώτες» αλλά υπό μια σαφή και αυστηρή προϋπόθεση: με εποπτικό -κι όχι διακοσμητικό-ρόλο του Κράτους με διαφανείς όρους, όρια, υποχρεώσεις και δικαιώματα».

Διαβάστε επίσης – Αττική Οδός: Η πρώτη ομαδική αγωγή κατά της εταιρείας – Ζητούν 128.000 ευρώ

Διαβάστε επίσης – Αττική Οδός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις – Η διαδικασία

Τα έργα δεν θα είναι αποσπασματικά

Αναφορικά με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα έργα επεκτάσεων της Αττικής Οδού, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι: «Αυτό είναι κάτι για το οποίο εργαζόμαστε εντατικά. Όμως όλα αυτά τα έργα δεν είναι αποσπασματικά. Βλέποντας μπροστά μπορούμε να υποθέσουμε ότι σε λίγα χρόνια η Αθήνα θα έχει την »τύχη»-ατυχία πολλών μεγάλων πόλεων του εξωτερικού: το κέντρο της θα είναι απροσπέλαστο.

»Γι’ αυτό λοιπόν επιχειρούμε από τώρα να συνθέσουμε ένα πλέγμα έργων, »τα έργα Αττικής», με τρείς πολύ σημαντικές παρεμβάσεις – επέκταση Λεωφόρου Κύμης, επέκταση Ραφήνας -Λαυρίου, επέκταση δυτικής περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού προς Ηλιούπολη – το οποίο θα υψώσει τείχος ασφαλείας για να μην »πνιγεί» η πρωτεύουσα από την κίνηση».

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024