Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οπαδική βία: Παίρνει πρωτοβουλία για τη αντιμετώπισή της η κυβέρνηση

Οπαδική βία: Παίρνει πρωτοβουλία για τη αντιμετώπισή της η κυβέρνηση

Η οπαδική βία είναι το θέμα που έχει έρθει ξανά στην κορυφή της επικαιρότητας μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη δεν έχει μόνο σοκάρει και εξοργίσει το πανελλήνιο, αλλά φαίνεται ότι οδηγεί σε κυβερνητική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Θυμίζουμε ότι σήμερα υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση με στόχο να φτάσει το «μαχαίρι στο κόκκαλο» και ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα.

Από τη μεριά της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλέσουν τις επόμενες ημέρες όλους τους εμπλεκομένους – αθλητικές ομάδες, παράγοντες και οργανωμένους οπαδούς – να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου, αλλά και να παραμείνουν σε διαρκή επαφή έτσι ώστε να απομακρύνουν τα κακοποιά στοιχεία από τα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους.

Το έχει προαναγγείλει ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Άλλωστε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Πέμπτη είχε σημειώσει ότι: «Η Αστυνομία δρα με σχέδιο και αποτελεσματικότητα και σ’ αυτό τον τομέα. Το θέμα όμως είναι, πως προλαβαίνει κανείς αυτές τις καταστάσεις και πως μπορεί να δημιουργήσει ένα σχέδιο στο οποίο δεν θα μπορεί να υπάρξει ο οπαδικός χουλιγκανισμός».

Στη συνέχεια είχε πει: «Απευθύνω πρόσκληση προς όλους τους αθλητικούς παράγοντες τους εκπροσώπους των ομάδων, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τους αθλητικούς παράγοντες που εκπροσωπούν τους φιλάθλους των ομάδων, της κοινωνίας των πολιτών, της αυτοδιοίκησης να έρθουν και όλοι μαζί να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση της βίας και της εγκληματικότητας που συνδέεται με τα γήπεδα και με τον χουλιγκανισμό. Αυτή η πρόσκληση είναι ισχυρή, είναι ανοιχτή, είναι εδώ και αποτελεί βασικό στοιχείο της προτεραιότητας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την βία στα γήπεδα».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024