Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καναδάς: Xιλιάδες διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού - Φυγαδεύτηκε η οικογένεια Τριντό

Καναδάς: Xιλιάδες διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Φυγαδεύτηκε η οικογένεια Τριντό

Χιλιάδες φορτηγατζήδες και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στον Λόφο του Κοινοβουλίου για να ζητήσουν τον τερματισμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, και η οικογένειά του εγκατέλειψαν το σπίτι τους στην πρωτεύουσα της χώρας, την Οτάβα, για να μεταβούν σε μια μυστική τοποθεσία, καθώς περίπου 50.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων στη χώρα.

Συγκεκριμένα χιλιάδες φορτηγατζήδες και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο έξω από το Κοινοβούλιο για να ζητήσουν τον τερματισμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού και άλλων περιορισμών στη δημόσια υγεία, σύμφωνα με την Καναδική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Η μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρία, που ονομάστηκε «Freedom Convoy», περιλαμβάνει παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία.

Ορισμένοι μάλιστα έφεραν πινακίδες με επιθετική και γεμάτη αισχρότητες ρητορική που απευθυνόταν κυρίως στον Καναδό πρωθυπουργό, ανέφερε η εφημερίδα The Globe and Mail.

Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός για πιθανά περιστατικά βίας, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν το χώρο του κοινοβουλίου, παρά το δριμύ ψύχος.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές επίσης εθεάθησαν να…χορεύουν στο πολεμικό μνημείο στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας έντονη αντίδραση στον αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας Γουέιν Ερ και την Καναδή υπουργό Άμυνας Aνίτα Άναντ.

Περίπου 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε ετοιμότητα μέχρι το τέλος της ημέρας, καθώς πολλοί διαδηλωτές έχουν προειδοποιήσει οτι δεν σκοπεύουν να φύγουν απο την Οτάβα, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Δεν υπάρχουν προς το παρόν επίσημα στοιχεία για το μέγεθος του πλήθους που συγκεντρώθηκε.

Την Παρασκευή, ο Τριντό είχε δηλώσει στα ΜΜΕ ότι ανησυχεί πως η διαμαρτυρία θα λάβει βίαιη τροπή. Πρόσθεσε όμως οτι το «κονβόι» αντιπροσωπεύει μια «μικρή περιθωριακή μειοψηφία» που «δεν εκπροσωπεί τις απόψεις των Καναδών».

Ο Καναδός πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει νωρίτερα οτι τίθεται σε αυτοαπομόνωση, καθώς ένα από τα παιδιά του βρέθηκε θετικό στην COVID-19. Σε συνέντευξή του στο Canadian Press είχε πει ότι αισθάνεται καλά και δεν έχει συμπτώματα. Τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε ήταν όλα αρνητικά.

Ο Τριντό αποκάλυψε με ένα tweet την Πέμπτη ότι βρισκόταν σε απομόνωση για πέντε ημέρες αφού έμαθε το βράδυ την Τετάρτης οτι μολύνθηκε ένα απο τα παιδιά του. Εργάζεται οπως είχε πει από το σπίτι, παρακολουθώντας ένα ψηφιακό συνέδριο των Φιλελεύθερων σήμερα. Η Βουλή των Κοινοτήτων θα ξαναρχίσει τις εργασίες της αύριο Δευτέρα, μετά από ένα διάλειμμα έξι εβδομάδων.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024