Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Συνεχίζεται μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, η επιχείρηση διάσωσης της μικρής φάλαινας – Ζιφιού, στην οποία συμμετέχουν εθελοντές κτηνίατροι και δύτες, αλλά και το Λιμενικό Σώμα.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής, σκάφη του Λιμενικού Σώματος οδήγησαν το φαλαινοδέλφινο σε πιο βαθιά νερά, περίπου στα δύο ναυτικά μίλια από την ακτή του Παλαιού Φαλήρου, αφότου ανταποκρινόταν θετικά στη θεραπεία που της παρείχαν οι εθελοντές και έπλεε σε ικανοποιητικό βαθμό.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, τη μικρή φάλαινα συνόδευε καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας ένα σκάφος του Λιμενικού, για να την προστατεύσει από πιθανή σύγκρουσή της με διερχόμενα σκάφη.
Τη θετική αυτή εξέλιξη διαδέχτηκε μια αρνητική, καθώς τελικά η φάλαινα, στην προσπάθειά της να αναζητήσει και πάλι βοήθεια, κατευθύνθηκε ανατολικά της Σαλαμίνας και από τις 10 το πρωί βρίσκεται σε βραχώδη περιοχή στον όρμο Σελήνια, σύμφωνα με το υπουργείο.
Στο σημείο παρίσταται και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, που προσπαθεί να συντονίσει την επιχείρηση των δυτών του Λιμενικού Σώματος και της Lifeguard Hellas.
«Το θηλαστικό έδειξε να αντιδρά καλά στη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγήθηκε χθες, αλλά το γεγονός ότι επιστρέφει σήμερα στα ρηχά δεν είναι ενθαρρυντικό, δεδομένου ότι πρόκειται για είδος που ζει σε μεγάλα βάθη. Παρέχουμε κάθε δυνατή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη νεαρή ραμφοφάλαινα», υπογράμμισε ο υφυπουργός.
Η κατάσταση της υγείας του μικρού ζιφιού παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη και γι’ αυτό εξειδικευμένοι κτηνίατροι χορήγησαν στο θηλαστικό ειδική φαρμακευτική αγωγή, αποτελούμενη από αντιβιοτικά, κορτιζόνη και παυσίπονα.
Ο κ. Αμυράς τόνισε επίσης πως υπάρχει διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με το Λιμενικό, τους εθελοντές των ΜΚΟ και την καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Νατάσα Κομνηνού.
«Ανάλογα με την πορεία της υγείας του ζώου και τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην περιοχή, θα αποφασίσουμε τις επόμενες ενέργειές μας», κατέληξε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου