Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλιμος: Εθελόντρια τραγουδά στην τραυματισμένη φάλαινα για να την κρατήσει στη ζωή

Άλιμος: Εθελόντρια τραγουδά στην τραυματισμένη φάλαινα για να την κρατήσει στη ζωή

Η φάλαινα δεν φαίνεται τόσο ταλαιπωρημένη και αφυδατωμένη όσο χθες, δείχνει καλύτερα, και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να επιβιώσει

Σε νησί στον Σαρωνικό εντοπίστηκε η φάλαινα που εγκλωβίστηκε χθες τραυματισμένη σε παραλία του Αλίμου και νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι αφέθηκε ελεύθερη στα ανοιχτά να κολυμπήσει.

Το Ελληνικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Θαλάσσιων Θηλαστικών «Αρίων» σε ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνει τα εξής: «Ειδοποιήθηκε άμεσα από το τοπικό Λιμεναρχείο η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ μαζί με τον ΑΡΙΩΝ για την επαναπροσάραξη του ίδιου Ζιφιού σε νησί του Σαρωνικού. Η Ομάδα διάσωσης Κτηνιάτρων και εθελοντών των Αθηνών ανταποκρίνεται στο σημείο. Παρακαλούμε μην παρενοχλείτε το θηλαστικό».


Όπως ανέφερε η Ευγενία Σκούτζου κτηνίατρος και μέλος του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητωδών «Αρίων», μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η νεαρή φάλαινα εθεάθη στη Σαλαμίνα.

Όπως είπε, η φάλαινα δεν φαίνεται τόσο ταλαιπωρημένη και αφυδατωμένη όσο χθες, δείχνει καλύτερα, και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να επιβιώσει.

Εντούτοις, τόνισε ότι η φάλαινα έχει βγει προς τα έξω και έχουν κινητοποιηθεί εθελοντές, ομάδες διάσωσης και το Λιμενικό και παρακολουθούν τις κινήσεις της.

Εθελόντρια  τραγουδά στο ζιφιό για να κρατηθεί στη ζωή

Την ίδια ώρα, ρίγη συγκίνησης προκαλεί ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και δείχνει μια εθελόντρια από την Ομάδα της All For Blue organization να βρίσκεται δίπλα στο νεαρό ζιφιό, τον «Σωτήρη» -όπως τον ονόμασαν- και να του τραγουδάει.

 Αμυράς: Όχι και τόσο ευχάριστο ότι επιστρέφει προς τα ρηχά

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, ανέφερε ότι «χθες ο Σωτήρης έδειξε να ανταποκρίνεται στην αντιβίωση ενώ του έγιναν διάφορες αιματολογικές εξετάσεις για να προσαρμοστεί η φαρμακευτική αγωγή. Πρόκειται για ένα είδος φάλαινας – θησαυρός για τις ελληνικές θάλασσες και σημαντικότατος κρίκος στη βιοποικιλότητα της θαλάσσιας αλυσίδας».

Όπως ανέφερε ο κ. Αμυράς: «Χθες έδειξε ότι ο Ζιφιός ανταποκρινόταν στην αγωγή κι έτσι αποφασίσαμε σε συνεργασία και με το λιμενικό να το οδηγήσουν στα βαθιά γιατί είχε αρχίσει να αποκτά καλή πλευστότητα κι όλο το βράδυ όσο ήταν δυνατόν – διότι έκανε και καταδύσεις – το παρακολουθούσαμε. Σήμερα το πρωί δεν είναι και τόσο ευχάριστα τα νέα με την έννοια ότι εμφανίζεται στα ανατολικά της Σαλαμίνας, άρα το γεγονός ότι επιστρέφει εκ νέου προς τα ρηχά δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό. Θα στείλουμε επαγγελματίες δύτες -γιατί είναι πιο βαθιά το ζώο – προκειμένου να του χορηγήσουν πάλι φαρμακευτική αγωγή έτσι ώστε να το βοηθήσουμε να επιστρέψει κατά το δυνατόν με περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης στο φυσικό του περιβάλλον».

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι δεν θέλει να παίξει με τις πιθανότητες, αλλά σημείωσε ότι «η πρόγνωση δυστυχώς δεν είναι πάρα πολύ καλή γιατί αυτό το ζώο ζει στα βάθη και το γεγονός ότι μένει τόσες πολλές ώρες στα ρηχά, σημαίνει ότι το ζώο υποφέρει, δεν είναι καλά κι επιπλέον όσο μένει στα ρηχά τόσο επιβαρύνεται η υγεία του».

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024