Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρόταση μομφής: Την Παρασκευή στις 6μμ αρχίζει η συζήτηση - Την Κυριακή η ονομαστική ψηφοφορία

Πρόταση μομφής: Την Παρασκευή στις 6μμ αρχίζει η συζήτηση – Την Κυριακή η ονομαστική ψηφοφορία

Οι πολιτικοί αρχηγοί το πιθανότερο είναι να πάρουν το λόγο την Κυριακή, ενώ στόχος είναι μέχρι την Κυριακή στις 7 με 8 το βράδυ να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση

Αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα θα αρχίσει η τριήμερη συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία την Κυριακή.

Η τριήμερη διαδικασία

Σε ότι αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί η συζήτηση θα αρχίσει με τοποθετήσεις δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα εισηγηθούν την πρόταση μομφής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κύκλος έξι βουλευτών από όλα τα κόμματα.

Εν συνεχεία θα υπάρξει δωδεκαμελής κύκλος βουλευτών, πέντε από τη ΝΔ, τρεις από το ΣΥΡΙΖΑ και ένας από τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση το Σάββατο και την Κυριακή, Θα αρχίσει στις 10 η ώρα το πρωί.

Οι πολιτικοί αρχηγοί το πιθανότερο είναι να πάρουν το λόγο την Κυριακή, ενώ στόχος είναι μέχρι την Κυριακή στις 7 με 8 το βράδυ να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση και να αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Για να περάσει η πρόταση μορφής πρέπει να υπερψηφιστεί από 151 βουλευτές, κάτι που δεν αναμένεται.

Διαβάστε επίσης – Πρόταση μομφής: Γιατί ο Τσίπρας έκανε αυτή την πολιτική επιλογή

Λόγω των μέτρων για την πανδημία, για την ονομαστική ψηφοφορία οι βουλευτές θα προσέρχονται ανά 100. Δικαίωμα επιστολικής ψήφου έχουν όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό, καθώς και όσοι είναι σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα το μεσημέρι, μετά την πρόταση μομφής διεκόπησαν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που ήταν σε εξέλιξη, τόσο δηλαδή η συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου όσο και οι συνεδριάσεις των επιτροπών, προκειμένου να συζητηθεί από αύριο η πρόταση μομφής.

«Ήρθε η ώρα να φύγετε»

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ στην πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση «δεν χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών».

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει, όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο πριν να είναι πολύ αργά… Να φύγετε γιατί δεν αξίζει σίγουρα στους πολίτες και στην κοινωνία τόση παρακμή. Για όλους αυτούς τους λόγους καταθέτω εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά. Ήλθε η ώρα να φύγετε γιατί στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης: Τι ισχύει με την πρόταση μομφής – Πώς γίνεται η διαδικασία

«Θα λάβει απαντήσεις»

«Προφανώς γίνεται δεκτή η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση. Σταματάει η συνεδρίαση και αύριο ξεκινάει η συζήτηση. Θα λάβετε τις απαντήσεις από τη Βουλή και την κυβερνητική πλειοψηφία για όλα τα ψέματα που είπατε πριν», απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης – Πρόταση μομφής: Το παρασκήνιο της απόφασης Τσίπρα

Για κίνηση εντυπωσιασμού έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, χαρακτηρίζοντας την πρόταση μομφής «ευκαιρία για συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία να ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της Κυβέρνησης που ο κύριος Τσίπρας ζητά να φύγει».

Τι θα κάνει η ελάσσονα αντιπολίτευση

Το βράδυ ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ξεκαθαρίσει τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι προτίθεται να ψηφίσει υπέρ. Νωρίτερα ο κ. Ανδρουλάκης είχε συγκαλέσει σύσκεψη με τους συνεργάτες του για το θέμα.

Υπέρ της πρότασης μομφής θα ψηφίσει το ΚΚΕ τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε κάνει και με όλες τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, καταψηφίζοντας στο “πρόσωπό” τους την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή, την υγεία, το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα, συνολικά τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, για να διασφαλίσει τα κέρδη των λίγων».

Υπέρ της πρότασης μομφής τάχθηκαν Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024