Πρόταση μομφής: Το παρασκήνιο της απόφασης Τσίπρα
Στο κάδρο της πολιτικής αντιπαράθεσης ο Αλέξης Τσίπρας βάζει τρία ζητήματα: Τη διαχείριση της πανδημίας, τη διαχείριση της κακοκαιρίας Ελπίς, αλλά και την ακρίβεια.
Αργά το βράδυ της Τετάρτης έλαβε την απόφαση για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.
Νωρίς το πρωί οπότε και συνεδρίασε το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε την πρόταση του όπου και ομόφωνα ενεκρίθη.
Τα στελέχη που μετέχουν στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής ομάδας, δηλαδή η Όλγα Γεροβασίλη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Δ. Βίτσας και Ν. Βούτσης συμφώνησαν ομόφωνα.
- Διαβάστε επίσης: Πρόταση μομφής κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας
Η εχεμύθεια τηρήθηκε, έως σημείου που αιφνιδιάστηκαν και οι βουλευτές που ανέμεναν να συνεδριάσει η ΚΟ στις 12 το μεσημέρι.
Στο κάδρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βάζει τρία ζητήματα: Τη διαχείριση της πανδημίας, τη διαχείριση της κακοκαιρίας Ελπίς, αλλά και την ακρίβεια.
Στην Κουμουνδούρου θεωρούν αυτονόητο ότι θα στηρίξει την πρόταση σύσσωμη η αντιπολίτευση.
«Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να φύγετε κύριοι της κυβέρνησης με τις δημοσκοπήσεις της χαράς. Να φύγετε γιατί δεν αξίζει στους πολίτες στη κοινωνία τόση παρακμή», είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, που πήρε εκτάκτως τον λόγο στην Ολομέλεια.
«Ζήτησα τον λόγο για να καταθέσω πρόταση μομφής στη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
Κίνηση εντυπωσιασμού
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε κίνηση εντυπωσιασμού την πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού.
- Διαβάστε επίσης: Τι ισχύει με την πρόταση μομφής – Πώς γίνεται η διαδικασία
»Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα, τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μίας πρώτής τάξεως ευκαιρία για μία συζήτηση εφ΄ όλης τη ύλης, μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για το ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα.
»Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει. Δε θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του Κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.
- Άστατος ο καιρός με τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Λέον Μπότσταϊν: Αποχωρεί από το Bard College μετά τις αποκαλύψεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
- Χαοτικά και παράξενα: Πόσο τυχαία είναι τα όνειρα;
- Κραυγή αγωνίας για τις γυναικοκτονίες
- Τοπία που κόβουν την ανάσα: Αυτά είναι όλα τα νέα γεωπάρκα της UNESCO στην Ευρώπη
- Σκιές πολέμου στα Φώκλαντς!
- Η Σαρλίζ Θερόν μιλάει για την ανατροφή των παιδιών της
- Όταν η τεχνητή νοημοσύνη τροφοδοτεί την παράνοια: Περιπτώσεις που οδήγησαν σε παραλήρημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 04.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-melquizedeque-32598114-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442