Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μιχαηλίδου: Τα στερεότυπα κατά των γυναικών και πώς τα βίωσε η ίδια

Μιχαηλίδου: Τα στερεότυπα κατά των γυναικών και πώς τα βίωσε η ίδια

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για τις διακρίσεις που έχει βιώσει λόγω ηλικίας, εμφάνισης και φύλου.

Για τα στερεότυπα κατά των γυναικών, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια ως γυναίκα πολιτικός, μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Επίσης η ίδια μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πώς από καθηγήτρια του Cambridge έγινε συνεργάτιδα του Πρωθυπουργού και στη συνέχεια ανέλαβε τις Κοινωνικές Υποθέσεις.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην κατάσταση που αντιμετώπισε όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και στο Υπουργείο για να παραλάβει το γραφείο της. Επίσης, μίλησε για τα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην εργασία τους, αλλά και για τα θέματα που αντιμετωπίζει και η ίδια ως υφυπουργός.

«Δεν θα πω ψέματα, με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση»

«Πολλές φορές το λένε με έκπληξη… είναι πολύ όμορφη αλλά και έξυπνη. Δεν το λένε αυτό για τους άνδρες. Ακόμη συνεχίζονται τα στερεότυπα, έχουμε ακόμη δρόμο. Υπάρχει ακόμη αυτή η έκπληξη. Οπότε πρέπει συνεχώς να το συζητάμε και να θυμίζουμε ότι αυτά τα στερεότυπα είναι κουτά και δεν χρειάζεται να τα διαιωνίζουμε. Δεν θα πω ψέματα, με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση», είπε αρχικά η Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Το στερεότυπο είναι βαθιά ριζωμένο σε μια κοινωνία. Την πρώτη μέρα που πήγα να ορκιστώ στο Προεδρικό Μέγαρο, μου είπαν καλοπροαίρετα ‘όχι από εκεί, εκεί πάει η κυβέρνηση, οι συνοδοί είναι από την άλλη πόρτα. Όταν πήγα στο Υπουργείο να παραλάβω το γραφείο μου, ο κύριος που γνωρίζει τις αίθουσες μου έδειξε τα γραφεία της γραμματείας. Όλα αυτά τα στερεότυπα υπάρχουν κι ας έχουν πλέον οι γυναίκες θέση στο τραπέζι λήψης αποφάσεων. Δεν έχουμε ίση φωνή», υποστήριξε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Για τα θέματα παιδιού

Ακόμα, η ίδια αναφέρθηκε στην ανοιχτή πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την πρόσβαση και ενημέρωση όλων των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν το παιδί και φυσικά και για τις τεκνοθεσίες.

Ερωτηθείσα, στη συνέχεια, γιατί δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του ορφανοτροφείου για το οποίο έγιναν σοβαρές καταγγελίες υποστήριξε ότι το έκανε για τα παιδιά που βρίσκονται στο ίδρυμα, τα οποία είναι ήδη στιγματισμένα.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024