Ισότητα των φύλων – Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας Ελλάδας – Αυστραλίας στα θέματα
Όπως τόνισε η κα Συρεγγέλα στην κα Πέιν, η χώρα μας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, προωθεί δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Για τις δράσεις που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου οι γυναίκες να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους άνδρες και να αυξηθούν τα ποσοστά συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας μίλησαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα και η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Μαρίζ Πέιν, η οποία είναι αρμόδια και για τα θέματα των γυναικών.
Οι δύο γυναίκες που ασχολούνται εδώ και πολλά χρόνια με τη στήριξη των γυναικών και την ισότητα των φύλων συναντήθηκαν σε γεύμα που παρέθεσε η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών προς τιμήν της υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας.

Η κα Συρεγγέλα αναφέρθηκε στη στρατηγική της χώρας μας που περιλαμβάνει ένα πλέγμα οριζόντιων μέτρων για την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, τη στήριξη της γυναικείας εργασίας και της οικογένειας και την ουσιαστική ισότητα των φύλων, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία είναι στο πλευρό των γυναικών και τις στηρίζει σε κάθε τους βήμα.
Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών
Όπως τόνισε η κα Συρεγγέλα στην κα Πέιν, η χώρα μας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, προωθεί δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και παράλληλα σχεδιάζει και υλοποιεί μέτρα που εξασφαλίζουν στους γονείς και ιδίως στις γυναίκες, την παραμονή και ανέλιξή τους στην αγορά εργασίας και μετά την απόκτηση των παιδιών τους.
Η κα Πέιν συνεχάρη την Ελλάδα για την πολιτική της και εμφανίστηκε θετική στο ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στα θέματα που αφορούν τις γυναίκες και την ισότητα των φύλων.

- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442