Γερμανία – Οκτώ γυναίκες και οκτώ άνδρες υπουργοί στην 16μελή κυβέρνηση υπό τον Όλαφ Σολτς
"Η ισότητα είναι για μένα σημαντική, για τον λόγο αυτόν μεταξύ των 16 υπουργών, θα υπάρχουν οκτώ άνδρες και οκτώ γυναίκες", διαβεβαίωσε ο Ολαφ Σολτς που δηλώνει «φεμινιστής».
Η νέα γερμανική κυβέρνηση που θα αναλάβει καθήκοντα την Τετάρτη θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών. Οι γυναίκες θα αναλάβουν υπουργεία κλειδιά, ανακοίνωσε ο επόμενος καγκελάριος Ολαφ Σολτς.
Εν μέσω αναζωπύρωσης της επιδημίας της Covid, ο σοσιαλδημοκράτης Καρλ Λάουτερμπαχ, ένας από τους επιστήμονες μεγάλης επιρροής από την εμφάνιση της νόσου, θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας.
Διαβάστε ακόμη: Γερμανία – Ο διακεκριμένος επιδημιολόγος Καρλ Λάουτερμπαχ θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας
“Η ισότητα είναι για μένα σημαντική, για τον λόγο αυτόν μεταξύ των 16 υπουργών, θα υπάρχουν οκτώ άνδρες και οκτώ γυναίκες”, διαβεβαίωσε ο Ολαφ Σολτς που δηλώνει «φεμινιστής».
«Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανος που γυναίκες τίθενται πλέον επικεφαλής υπουργείων των οποίων δεν ηγούνται κατά παράδοσιν γυναίκες», είπε.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο θα ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού, αποφάσισε την ανάθεση των υπουργείων Εσωτερικών, Αμυνας, Ανάπτυξης και Δόμησης σε γυναίκες.
Η οικολόγος Αναλένα Μπέρμποκ, 40 ετών, θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ άλλες δύο γυναίκες προερχόμενες από τους Πράσινους θα αναλάβουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικογένειας.
Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του FDP ανέθεσαν μόνο το ένα από τα τέσσερα υπουργεία του σε γυναίκα, το υπουργείο Παιδείας.
Ο Ολαφ Σολτς δήλωσε ότι η ανάθεση του υπουργείου Υγείας στον σοσιαλδημοκράτη Καρλ Λάουτερμπαχ ανταποκρίνεται στην επιθυμία «των περισσότερων Γερμανών».
Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, γιατρός, από την έναρξη της πανδημίας παρών στα τηλεοπτικά talk-show, έγινε πρόσωπο μεγάλης επιρροής στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Είναι υποστηρικτής της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της επιδημίας.
Πηγή: ΑΠΕ
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Με Ντιναμό Κιέβου ο ΠΑΟΚ – Προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Κλουζ οι Ουκρανοί
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)












































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442