Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολίτης ζήτησε από τον δήμο Αμαρουσίου να καθαρίσει τους δρόμους και του είπαν ότι είναι αργία – Τι απαντά ο δήμος

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολίτης ζήτησε από τον δήμο Αμαρουσίου να καθαρίσει τους δρόμους και του είπαν ότι είναι αργία – Τι απαντά ο δήμος

Σύμφωνα με την καταγγελία ο πολίτης τηλεφώνησε στο δήμο και του ζήτησε να καθαρίσει έναν δρόμο και η απάντηση που πήρε ήταν πως «είναι αργία».

Οι πληγές της κακοκαιρίας Ελπίδα είναι ακόμη ανοικτές. Οι δρόμοι όμως στις γειτονιές της Αττικής που έχουν ένα μέτρο χιόνι το οποίο γίνεται πάγος, είναι ακόμη κλειστοί.

Οι πολίτες περιμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι ούτε για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης. Σε πολλές δε περιπτώσεις είναι εγκλωβισμένοι και χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με το βίντεο που έπαιξε το Star, ο κ. Αντώνης, ένας κάτοικος στο Μαρούσι κατήγγειλε πως όταν επικοινώνησε με τον δήμο και ζήτησε να καθαριστεί ο δρόμος από το χιόνι, ο υπάλληλος του απάντησε ότι «είναι αργία σήμερα».

Ο κ. Αντώνης που είναι πατέρας ενός μωρού 15 μηνών, είπε συγκεκριμένα για την ταλαιπωρία που βιώνει εγκλωβισμένος στο σπίτι του: «Μένουμε από την πλευρά της οδού Πεντέλης, στην Ευκαλύπτων, είναι κεντρικό σημείο, τέλος πάντων είμαστε πολύ κεντρικά, τρία λεπτά από την Κηφισίας. Είμαστε χωρίς ρεύμα, εδώ και 19 ώρες, με μωρό 15 μηνών που του φτιάχνουμε γάλα στο γκαζάκι αλλά θα τελειώσει κι αυτό. Δεν υπάρχει άνθρωπος να μας βοηθήσει. Έχω γράψει στο Twitter, έχω κάνει αναρτήσεις στα social media, μίλησα με τον ΔΕΔΔΗΕ και δεν έχουν καμία πρόβλεψη. Έκανα άπειρες προσπάθειες για να τους βρω, περίμενα 40 λεπτά μέχρι να πιάσω γραμμή. Μου είπαν πως: “για την περιοχή σας κύριε μου δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη”. Και αυτό μου το είπαν σήμερα»

Και συνέχισε: «Δεν μιλάμε για Μαρούσι κανένα στενό, είμαι τρία λεπτά από την Κηφισίας. Ο δρόμος μας δεν είναι καθαρός λόγω του χιονιού, και το τραγελαφικό είναι ότι επικοινωνήσαμε με τον δήμο Αμαρουσίου πάνω στην απόγνωσή μας και τους είπαμε να περάσει ένα εκχιονιστικό να καθαρίσει τους δρόμους και μας είπαν “είναι αργία κύριέ μου σήμερα, δεν το έχετε καταλάβει;”. Λέω αν είναι δυνατόν, πού ζούμε;»

Τι απαντά ο δήμος Αμαρουσίου

Από την πλευρά του ο δήμος Αμαρουσίου, διαψεύδει την καταγγελία και ζητά από τον κ. Αντώνη «να καταγγείλει συγκεκριμένα το περιστατικό με όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά στοιχεία προκειμένου να διαταχθεί ΕΔΕ για την εξακρίβωση της αλήθειας».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει: «Ο Δήμος Αμαρουσίου διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα καταγγέλθηκαν από πολίτη με το όνομα «κ. Αντώνης» σε ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού Star, κατά την οποία ακούστηκε πως ο εν λόγω κάτοικος Αμαρουσίου κατά δήλωσή του, επικοινώνησε με τον Δήμο προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή του για τη διακοπή ηλεκτροδότησης για την οποία έχει ευθύνη ο ΔΕΔΔΗΕ και έλαβε την απάντηση της «αργίας» των δημοτικών υπηρεσιών.

Μία τέτοια “ανώνυμη” καταγγελία αποτελεί τεράστια προσβολή τόσο για τους εργαζόμενους στην Πολιτική Προστασία, στις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, που δίνουν μάχη νυχθημερόν απέναντι σε μία πρωτοφανή κακοκαιρία αλλά και στους εργαζόμενους της Γραμμής Δημότη 15321 που δέχονται τα αιτήματα των πολιτών και τα διαβιβάζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε τον “κ. Αντώνη” να επικοινωνήσει με τον Δήμο Αμαρουσίου και να καταγγείλει συγκεκριμένα το περιστατικό με όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά στοιχεία προκειμένου να διαταχθεί ΕΔΕ για την εξακρίβωση της αλήθειας.

Ο Δήμος Αμαρουσίου προασπίζει το έργο που γίνεται αυτές τις δύσκολες ώρες και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχθεί τη διασπορά και αναπαραγωγή ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024