Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
SpaceX: Παλιός πύραυλος θα πέσει σαν μετεωρίτης στη Σελήνη

SpaceX: Παλιός πύραυλος θα πέσει σαν μετεωρίτης στη Σελήνη

Τμήμα πυραύλου Falcon 9 περιφέρεται ανεξέλεγκτο εδώ και επτά χρόνια και θα πέσει στο φεγγάρι με ταχύτητα μερικών χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο.

Tμήμα πυραύλου Falcon 9 της αμερικανικής SpaceX, o oποίος είχε εκτοξευτεί το 2015 και έκτοτε περιφέρεται ανεξέλεγκτος στο Διάστημα, βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Σελήνη, όπου αναμένεται να πέσει σε μερικές εβδομάδες.

Αν η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την πρώτη γνωστή περίπτωση που ένα μεγάλο διαστημικό σκουπίδι πέφτει στο φεγγάρι.

Διαβάστε επίσης: Starlink – Το δορυφορικό Ίντερνετ του Ίλον Μασκ δέχεται επίθεση από γάτες

Ο πύραυλος είχε εκτοξευτεί για να θέσει σε τροχιά τον μετεωρολογικό δορυφόρο Deep Space Climate Observatory. Το δεύτερο στάδιο του πυραύλου, βάρους τεσσάρων τόνων, δεν διέθετε αρκετά καύσιμα για να επιστρέψει στη Γη, ούτε αρκετή ενέργεια για να δραπετεύσει από τη βαρύτητα του συστήματος Γης-Σελήνης, εκτίμησε ο μετεωρολόγος Έρικ Μπέργκερ σύμφωνα με τον Guardian.

Αφότου ακολούθησε μια πολυετή χαοτική τροχιά, το αντικείμενο βρίσκεται πλέον σε πορεία πτώσης στη Σελήνη με ταχύτητα 2,58 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο.

Πιθανώς θα καταπέσει στη αθέατη πλευρά της Σελήνης, κοντά στον στον ισημερινό, στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του αναλυτή Μπιλ Γκρέι, ο οποίος ασχολείται με τα κοντινά στη Γη διαστημικά αντικείμενα.

Εφόσον πράγματι πέσει στην πίσω πλευρά της Σελήνης, το συμβάν δεν θα γίνει ορατό από τη Γη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024