Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ποιες υπηρεσίες αναστέλλονται την Τρίτη – Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα
Στις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, τις Κυκλάδες νήσους, τις Σποράδες νήσους, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και οι τράπεζες σε πολλές περιοχές της χώρας που έχουν δεχτεί το «χτύπημα» της κακοκαιρίας «Ελπίδα», ενώ με μειωμένο ωράριο θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ.
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ισχυρής χιονόπτωσης και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.
Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, τις Κυκλάδες νήσους, τις Σποράδες νήσους, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
Μειωμένο ωράριο στα σούπερ μάρκετ
Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00.
Επίσης, ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία, σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.
Ποιες υπηρεσίες αναστέλλονται – Τι ισχύει για σχολεία
Την ίδια στιγμή, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.
Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας. Όσον αφορά την τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της.
- Στεγαστική πολιτική: Από τις διαπιστώσεις στις πράξεις – Ρηξικέλευθη πολιτική πρόταση του ΠΑΝΣΥΠΟ
- Πώς το ισχυρότερο αγροτικό λόμπι στην Ευρώπη «έθαψε» τη νομοθεσία της ΕΕ για τα φυτοφάρμακα
- Χάντμπολ: Ο Σμιτ μετά τα 1100 γκολ στη Γερμανία έπιασε λιμάνι καθώς ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό
- Λένα Ζευγαρά: Κάνει προεκλογική εκστρατεία με το νέο της τραγούδι «Θα, θα»
- Πυροσβεστική: Ρεκόρ με 13 συλλήψεις σε ένα διήμερο για εμπρησμούς από αμέλεια
- Ο ΠΑΟΚ Ανακοίνωσε τον Όσμαν με βίντεο – Η μέρα και η ώρα της παρουσίασής του
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σέρρες
- Μπορεί μια πίτσα να μαρτυρήσει πότε δουλεύετε υπερωρίες και πότε έρχεται γεωπολιτικός «σεισμός»;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442