Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ολονύχτια επιχειρήση του στρατού στην Αττική Οδό - Τριτοκοσμικές συνθήκες

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ολονύχτια επιχειρήση του στρατού στην Αττική Οδό – Τριτοκοσμικές συνθήκες

Οι στρατιώτες μοιράζουν τρόφιμα, νερά και κουβέρτες στους ταλαιπωρημένους οδηγούς. Προσπαθούν δε να τους καθοδηγήσουν βάσει των εντολών της Αστυνομίας.

Η ταλαιπωρία των οδηγών στην Αττική Οδό, που εγκλωβίστηκαν εξαιτίας της χιονοθύελλας και των κακών χειρισμών της εταιρείας που τη διαχειρίζεται, δεν έχει τελειώσει. Μετά τα μεσάνυχτα πολλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης και του αδιεξόδου που διαγραφόταν είναι ότι κινητοποιήθηκε ο στρατός προκειμένου να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών και των επιβατών των αυτοκινήτων, που μένουν ακινητοποιημένα σχεδόν 12 ώρες, χωρίς νερό, φαγητό, κτλ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο στρατός έχει φτάσει σε όλα τα προβληματικά σημεία, η επιχείρηση απεγκλωβισμού έχει ξεκινήσει, ενώ σταδιακά αυξάνεται ο αριθμός των στρατιωτών. Μάλιστα βάσει της ενημέρωσης αυτό θα διαρκέσει όλο το βράδυ.

Μοιράζουν τρόφιμα, νερά, κουβέρτες και με εντολές της Αστυνομίας οδηγούν τον κόσμο (όσους θέλουν) εκεί που τους υποδεικνύουν επι τόπου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Αστυνομία.

Τριτοκοσμικές συνθήκες

Τις τριτοκοσμικές συνθήκες που βίωσαν στην Αττική Οδό περιγράφει με γλαφυρό τρόπο η κυρία Γεωργία Σαξώνη, στη «Μεγάλη Είκονα» του MEGA τονίζοντας ότι κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη αλλά και το ότι οι πολίτες αισθάνθηκαν εντελώς απροστάτευτοι και ότι τους εμπαίζουν αφού κανείς ούτε από την Αττική Οδό αλλά και ούτε από την πολιτική προστασία τους βοηθούσε.

Την επιχείρηση δυσχεραίνει το γεγονός ότι αρκετοί απελπισμένοι οδηγοί, ιδιαίτερα όσοι είχαν μικρά παιδιά μαζί, παράτησαν τα αυτοκίνητά τους στο σημείο που βρίσκονταν και έφυγαν. Για την ακρίβεια πήδηξαν στις γραμμές του Προαστιακού προκειμένου να φτάσουν στον σταθμό της Κάντζας και να φύγουν.

Διαβάστε επίσης: Γονιός αναγκάστηκε να περπατήσει 2,5 χλμ. στην Αττική Οδό με το παιδί του στην αγκαλιά

Οι δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

– Έξοδος Πεντέλης (12), 2 οχήματα με 9 άτομα.

– Έξοδος Κηφισίας (11), 2 M/S 290 με 16 άτομα.

– Έξοδος, Δουκίσσης Πλακεντίας (13), 1 όχημα STAYER με 12 άτομα και 1 minibus κενό και 1 M/S 290 με 4 άτομα και τρόφιμα.

– Έξοδος Μαραθώνα (15), 1 όχημα STAYER με 21 άτομα και 1 M/S 290 με 2 άτομα και τρόφιμα, διανέμει μεταξύ Κάντζας και Μαραθώνα.

– Έξοδος Κάντζα (17), 1 όχημα STAYER με 20 άτομα και 1 όχημα STAYER με 20 άτομα που εξετράπη από την έξοδο Παιανίας (18) μετά από νέες οδηγίες.

Επιπλέον των ανωτέρω:

– Προς την έξοδο Πεντέλης (12), κινούνται 2 minibus με 22 άτομα, παρούσα θέση του 1ου πλατεία Καραισκάκη (πλησίον Ομόνοιας) και το 2ο στο ύψος Δαφνίου, 1 κενό minibus και 1 M/S 290 με 4 άτομα και τρόφιμα που βρίσκεται Χολαργό.

– Προς έξοδο Κηφισίας (11) κινούνται 4 οχήματα HAMMER με 11 άτομα, παρούσα θέση έξοδος Ηρακλείου( 8).

Ξεκίνησαν πριν από λίγο 3 οχήματα με 12 άτομα από ΤΑΤΟΙ για έξοδο Πεντέλης (12).

Επιπρόσθετα, ξεκινούν 1 STAYER με 20 άτομα (ΕΤΑ και Ζ ΜΑΚ) και 1 MAGIRUS με 15 άτομα από 2α ΜΑΛ, τα οποία κατόπιν επικοινωνίας με ΕΣΚΕΔΙΚ θα μεταβούν στην έξοδο Δουκίσσης Πλακεντίας (13) και έξοδο Μαραθώνα (15) αντίστοιχα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024