Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συναίνεση - «Το σεξ εν όπως τα σουβλάκια - Χώνεψέ το» - Μήνυμα από την Κύπρο

Συναίνεση – «Το σεξ εν όπως τα σουβλάκια – Χώνεψέ το» – Μήνυμα από την Κύπρο

Το βίντεο για τη συναίνεση στο σεξ που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2020 στην Κύπρο παραμένει επίκαιρο

Το βίντεο «Το σεξ εν όπως τα σουβλάκια», που είναι εμπνευσμένο από το «Tea Consent» των Blue Seat Studios παραλληλίζει το σεξ με τα σουβλάκια, σημειώνοντας: «Εν ωραία να τα μοιράζεσαι. Αλλά πρέπει πρώτα να ρωτάς. Χώνεψέ το».

Το βίντεο που κυκλοφόρησε έπειτα από πρωτοβουλία του Κυπριακού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού το καλοκαίρι του 2020 μιλά για τη συναίνεση στο σεξ, αλλά και τον σεβασμό στις σχέσεις.

Λίγα λόγια για τον Κυπριακό Σύνδεσμο Οικογενειακού Προγραμματισμού

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού (ιδρ. 1971) είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο γερά εδραιωμένους Μη Κυβερνητικούς, μη κερδοσκοπικούς, εθελοντικούς οργανισμούς στην Κύπρο με πλούσια συνεισφορά στον τομέα των σεξουαλικών δικαιωμάτων, της υγείας και της εκπαίδευσης κυρίως των νέων.

Μια από τις κύριες προτεραιότητες του είναι η εφαρμογή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και η διοργάνωση και υλοποίηση σεμιναρίων, διαλέξεων, βιωματικών εργαστηρίων σε παιδιά, νέους/νέες, γονείς και επαγγελματίες σε θέματα σεξουαλικής υγείας και ευημερίας.

Ευαισθητοποίηση του κοινού

Μέρος της αποστολής του, αποτελεί η ευαισθητοποίηση και διαφώτιση του κοινού, και η προώθηση πολιτικών και νομοθεσιών προς τους αρμόδιους φορείς για θέματα Σεξουαλικής Αναπαραγωγικής Υγείας και Δικαιωμάτων, με στόχο τον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών και δράσεων.

Ο Σύνδεσμος διαθέτει μια πλούσια συλλογή από ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό και παρέχει πληροφόρηση και στήριξη μέσω της Γραμμής 1455. Διεξάγει ερευνητικά προγράμματα, και διοργανώνει εκστρατείες ενημέρωσης που απευθύνονται κυρίως στους νέους και νέες.

Το 2016, ο Σύνδεσμος βραβεύθηκε με το βραβείο Οργάνωση της Χρονιάς από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, στα πλαίσια του θεσμού των Βραβείων Νεολαίας, που είχαν στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση δράσεων των νέων και οργανώσεων Νεολαίας.

Η εικονογράφηση του βίντεο είναι της Κρίστης Ηλιάδη ενώ την εκφώνηση έκανε ο ηθοποιός Παναγιώτης Κυριάκου.

Sports in

ΑΕΚ- Λαμία 3-0: «Πικρή» νίκη για την Ένωση (vids)

H AEK αν και επικράτησε με 3-0 της Λαμίας δεν τα κατάφερε και έχασε τον τίτλο από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024