Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποπάι - Ο αγαπημένος ήρωας κλείνει τα 93 του χρόνια - To πραγματικό πρόσωπο πίσω από τον χαρακτήρα

Ποπάι – Ο αγαπημένος ήρωας κλείνει τα 93 του χρόνια – To πραγματικό πρόσωπο πίσω από τον χαρακτήρα

Η εικόνα του Ποπάι με το τατουάζ άγκυρα στο αριστερό του χέρι έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών και φέτος συμπληρώνει τα 93 του χρόνια

Ο αγαπημένος ήρωας των κινουμένων σχεδίων, ο ναύτης Ποπάι, εμφανίστηκε στα κόμικς το 1929. Φέτος κλείνει τα 93 του χρόνια. Ωστόσο ο χαρακτήρας του Ποπάι δημιουργήθηκε ακόμα νωρίτερα, το 1919, ως σήμα κατατεθέν ενός εργοστασίου σπανακιού. Το σπανάκι εξάλλου δεν σταμάτησε ποτέ να τον συντροφεύει από τότε. Δημιουργός του η Elsie Chrysler Segar.

Σύμφωνα με ορισμένους ισχυρισμούς, ο δημιουργός της ιδέας του αγαπημένου ήρωα, Elsie Segar, βρήκε έμπνευση για τον χαρακτήρα του σε έναν μονόφθαλμο άνδρα ονόματι Frank Rocky Figel, ο οποίος ήταν γνωστός για την αγάπη του για τη μάχη και το κάπνισμα.

Μετά τον θάνατο του Φίγκελ, η ταφόπλακα γράφει «ο άνθρωπος που ήταν η κύρια έμπνευση για τον Ποπάι».

Το ταξίδι του Ποπάι

Το 1929 ο ναύτης εμφανίστηκε στο κόμικ του «Timble Theater», που κυκλοφόρησε από την εφημερίδα κόμικ «King Features», και τότε αυτός ο γνωστός σε όλους σήμερα ναύτης ξεκίνησε το ταξίδι του.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, ο Ποπάι πρωτοεμφανίστηκε στο καρτούν το 1933, ενώ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση το 1957. Μια ταινία για αυτόν τον διάσημο ναύτη γυρίστηκε το 1980 και ο ρόλος του Ποπάι ανήκε στον Ρόμπιν Γουίλιαμς, ενώ το είδος ορίστηκε ως μιούζικαλ δράσης.

Ο χαρακτήρας του ναύτη Ποπάι είναι αναγνωρίσιμος από το τατουάζ άγκυρας στο αριστερό του χέρι, τη πίπα που δεν αφήνει να βγει από το στόμα του, καθώς και το λευκό ναυτικό σκουφάκι που είναι το σήμα κατατεθέν του.

Επίσης, ο Ποπάι παρέμεινε προσκολλημένος στο σπανάκι, το οποίο κατά κάποιο τρόπο τον δημιούργησε. Δηλαδή, όταν αυτός ο ναύτης τρώει σπανάκι, παίρνει τη δύναμη που χρειάζεται και μετατρέπεται σε υπερήρωα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024