Παγώνη – Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να κινδυνέψουν από την Όμικρον
Τι είπε για την παραλλαγή Όμικρον και τα αντιικά χάπια.
«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να κινδυνέψουν από την παραλλαγή Όμικρον», σημείωσε σήμερα η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για μια ακόμα φορά έκκληση προς τους πολίτες να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.
«Οι άνω των 60 που έχουν υποκείμενα νοσήματα να τρέξουν να εμβολιαστούν, γιατί η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική. Οι ανεμβολίαστοι δε θα τη γλιτώσουν από την Όμικρον. Και κάποιοι από αυτούς μπορεί να νοσηλευτούν σε απλές κλίνες, μπορεί να έχουν επιπλοκές και να μπουν σε ΜΕΘ» δήλωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε ότι αυτοί που έχουν απλά συμπτώματα είναι εμβολιασμένοι.
Σε ό,τι αφορά στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι δικαιολογούνται λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων.
«Όταν έχεις τόσα περιστατικά, δεν είναι δυνατόν να μη νοσηλευτούν, να μην κάνουν επιπλοκές και να μην έχουμε θανάτους. Αν είχαμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων θα ήταν διαφορετικά». Εξήγησε ότι οι σκληροί δείκτες θα αρχίσουν να μειώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα γίνει πιο εμφανής από τις 23-24 Ιανουαρίου.
Κάποιοι νομίζουν πως παίρνουμε αντιικά χάπια και γινόμαστε καλά
Πάντως, ξεκαθάρισε ότι η Δέλτα ήταν η πιο δύσκολη μετάλλαξη και είναι αυτή που έχει καλύψει όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ.
Σχολιάζοντας τη θεραπεία με τα αντιικά χάπια, τα οποία έχουν έρθει στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι δεν θα είναι διαθέσιμα σε όλους, καθώς θα κατατίθεται αίτηση στη σχετική πλατφόρμα και Επιτροπή θα εγκρίνει αυτούς που θα τα παίρνουν. «Κάποιοι νομίζουν ότι τα παίρνουμε και γινόμαστε καλά όταν νοσήσουμε, ωστόσο θα ακολουθηθεί η αντίστοιχη διαδικασία με τα μονοκλωνικά. Δε θα τα πάρουν όλοι. Αυτό που προέχει είναι ο εμβολιασμός», ανέφερε.
Τέλος, η κ. Παγώνη εξέφρασε την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι Πάσχα θα κάνουμε κανονικά φέτος στα χωριά, ωστόσο τις Απόκριες θα φοράμε ακόμα τις μάσκες. «Η μέρα που θα μειώσουμε στο ελάχιστο τις απλές κλίνες θα είναι η μεγαλύτερη ανάσα για τον ιατρικό κόσμο», κατέληξε.
- Ιράν: Σφυροκόπημα της Τεχεράνης και της Βυρητού – Πάνω από 30 τραυματίες στο βόρειο Ισραήλ
- Κυβέρνηση ιδιωτικών συμβούλων
- Η μάχη του χεριού: Είναι οι αριστερόχειρες πιο ανταγωνιστικοί;
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως τους 19 βαθμούς η θερμοκρασία
- Από τον Απρίλιο το νέο επίδομα ανεργίας – Έως 1.295 ευρώ
- Η Ιταλία αγόρασε σπάνιο πορτρέτο του Καραβάτζιο για 30 εκατ. ευρώ – Θα εκτεθεί στο Παλάτσο Μπαρμπερίνι
- Η επιστήμη ξέρει αν προτιμάμε την αλήθεια ή το ψέμα
- Δημοσκόπηση: Τα δύο «ανοιχτά τραύματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442