Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Βρέφος τριών εβδομάδων πέθανε από κοροναϊό στο Κατάρ

Κοροναϊός – Βρέφος τριών εβδομάδων πέθανε από κοροναϊό στο Κατάρ

Θάνατοι νεογέννητων εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 έχουν ανακοινωθεί σε διάφορες χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά οι περιπτώσεις αυτές είναι πολύ σπάνιες

Νεογέννητο ηλικίας τριών εβδομάδων υπέκυψε εξαιτίας «βαριάς λοίμωξης» που του προκάλεσε ο κοροναϊός στο Κατάρ,  ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές χθες Κυριακή.

Γενικά, η θνητότητα εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κοροναϊός είναι ιδιαίτερα περιορισμένη στα παιδιά, αλλά οι υγειονομικές αρχές αρκετών χωρών καταγράφουν περισσότερα κρούσματα στις τάξεις τους αφότου άρχισε η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

«Ένα βρέφος τριών εβδομάδων δυστυχώς απεβίωσε εξαιτίας βαριάς λοίμωξης οφειλόμενης στην COVID-19», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας.

«Δεν είχε κανένα άλλο πρόβλημα υγείας, ούτε γνωστό κληρονομικό νόσημα», πρόσθεσε, τονίζοντας πως πρόκειται για το δεύτερο παιδί που είναι γνωστό ότι πεθαίνει εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο εμιράτο.

«Μεγαλύτερος αριθμός παιδιών μολύνεται στο τρέχον κύμα και χρειάζεται περισσότερες ιατρικές φροντίδες», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σπάνιες οι περιπτώσεις θανάτων νεογέννητων λόγω κοροναϊού

Θάνατοι νεογέννητων εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 έχουν ανακοινωθεί σε διάφορες χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά οι περιπτώσεις αυτές είναι πολύ σπάνιες.

Ο αριθμός των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση έχει φθάσει τις περίπου 4.000 τις τελευταίες ημέρες. Είναι εικοσαπλάσιος από τους αριθμούς που ανακοινώνονταν στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ο κυριότερος όμιλος νοσοκομείων της χώρας ανέστειλε στα τέλη Δεκεμβρίου όλες τις άδειες του ιατρικού, του νοσηλευτικού και του διοικητικού προσωπικού που παρέχει φροντίδες στους ασθενείς με την COVID-19, λόγω της ραγδαίας αύξησης των μολύνσεων.

Στο Κατάρ των 2,6 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κοροναϊού ανέρχεται, κατά τα επίσημα δεδομένα, σε περίπου 600 θανάτους επί συνόλου σχεδόν 300.000 μολύνσεων.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024