Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φασιανός - Τι είπε η Μενδώνη για το θάνατο του εμβληματικού ζωγράφου

Φασιανός – Τι είπε η Μενδώνη για το θάνατο του εμβληματικού ζωγράφου

«Τον αγαπούσαν τον Αλέκο, τον αγαπάνε και δεν θα τον ξεχάσουν οι Έλληνες τον Αλέκο», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού.

«Ο Αλέκος Φασιανός ήταν ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, η αυστηρότητα που έβγαζε δεν είχε καμία σχέση με αυτό που ήταν. Ήταν γεμάτος ευγένεια, γλυκύτητα, καλοσύνη. Ο Αλέκος αγαπούσε τους ανθρώπους όπως αγαπούσε και την Τέχνη, αγαπούσε τα χρώματα, αγαπούσε την Ελλάδα. Ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, εξαιρετικά προσηνής», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αποκαλύπτοντας κάποιες από τις προσωπικές πτυχές της ζωής του.

Σκίτσαρε σε κόλλες… χασάπικου

Όπως αποκάλυψε, «ιδιαίτερα στην Τζιά τον θυμούνται όλοι όταν κατέβαινε μόνος του να ψωνίσει, πολλές φορές πήγαινε στον χασάπη και μέχρι να τους ετοιμάσει την παραγγελία σκιτσάρισε πάνω στα χαρτιά του χασάπικου και άφηνε εκεί αυτά τα σκίτσα».

Μίλησε για έναν άνθρωπο γαλαντόμο, με πλούσια αισθήματα και με μια τεράστια παιδεία, η οποία πέρα από τη δική του μόρφωση οφειλόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό στη μητέρα του Ελένη –που ήταν ιδιαίτερα καλλιεργημένη, διαπρεπής φιλόλογος – και η οποία «εμφύσησε στα παιδιά της και ειδικά στον Αλέκο αυτή την αγάπη για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Αυτό άλλωστε απηχούν τα έργα του», επισήμανε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ετοιμάζεται το Μουσείο Αλέκου Φασιανού

Η κυρία Μενδώνη είπε ότι τον γνώριζε οικογενειακά από μικρό παιδί καθώς ήταν σχεδόν γείτονες και τον γνώρισε καλύτερα στην Τζια όπου η ίδια είχε το αρχαιολογικό της έργο και ο εκλιπών ήταν εξαιρετικά συνδεδεμένος με το νησί, καθώς «ήταν εκεί με τους συναδέλφους του τους άλλους μεγάλους ζωγράφους και είχαμε μια πολύ στενή σχέση όπως και με την Μαρίζα, τη σύζυγό του».

«Και πραγματικά παρά το γεγονός ότι ήταν κάτι αναμενόμενο γιατί είχε ταλαιπωρηθεί στο τέλος, δεν παύει να είναι πολύ δύσκολο και δυσάρεστο πρωτίστως για την οικογένειά του και δευτερευόντως για τους φίλους του αλλά και για όλους τους Έλληνες. Τον αγαπούσαν τον Αλέκο, τον αγαπάνε και δεν θα τον ξεχάσουν οι Έλληνες τον Αλέκο», είπε χαρακτηριστικά.

«Είχα καιρό να του μιλήσω. Τελευταία είχα συναντήσει τη σύζυγό του και την κόρη του Βικτώρια, η οποία ετοιμάζει το Μουσείο Αλέκου Φασιανού. Είναι κρίμα που δεν πρόλαβε ο ίδιος να το δει, αλλά είναι βέβαιο ότι σε αυτό το πολύ ωραίο κτίριο που είχαν ετοιμάσει μαζί με τον αρχιτέκτονα Κυριάκο Κρόκο, το έργο του θα αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», συμπλήρωσε.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024