Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βιασμός «για να γίνει η βραδιά πιο όμορφη»

Βιασμός «για να γίνει η βραδιά πιο όμορφη»

Η περίπτωση της Θεσσαλονίκης

Οι τρομακτικές αποκαλύψεις για τον βιασμό της 24χρονης κοπέλας από «επιφανείς» της Θεσσαλονίκης, άνοιξαν μέτωπα στα κοινωνικά δίκτυα. Η ίδια η αποκάλυψη έγινε από τον κόσμο των social media, αποδεικνύοντας πόσο τεράστια δύναμη έχει ο χώρος. Τώρα στη Θεσσαλονίκη σπάνε τζαμαρίες και γράφουν συνθήματα κατά των επιχειρηματιών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η 24χρονη κοπέλα μίλησε,είναι η εποχή του θάρρους. Οι γυναίκες πλέον μιλάμε, κόντρα στα ντροπιαστικά στατιστικά εις βάρος της χώρας μας: Η Ελλάδα είναι στις τελευταίες θέσεις καταγγελιών βιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, οι γυναίκες μιλάμε πια. Το δικό μας #metoo ήρθε πριν δύο χρόνια και έμεινε.

Το σοκαριστικό της υπόθεσης αυτής δεν είναι μόνο το ίδιο το γεγονός. Σε ένα πάρτυ «της καλής κοινωνίας» νάρκωσαν και βίασαν μια νέα γυναίκα. Ας πούμε ότι τώρα ακούσαμε δυνατά μια από τις ιστορίες που ψιθυρίζονται εδώ και χρόνια. Το σοκαριστικό είναι και η… δικαιολογία ενός εκ των επιχειρηματιών: «Καλέσαμε κοπέλες για να γίνει πιο όμορφη η βραδιά… Η κατάσταση παρεκτράπηκε… Πιέστηκε ψυχολογικά».

Βιασμός για να ομορφύνει η βραδιά. Κάλεσαν γυναίκες πίεσαν γυναίκες να παραστούν σε ένα πάρτυ για να τους κάνουν πιο όμορφη τη βραδιά. Σαν διακοσμητικά χώρου. Και ο βιασμός χαρακτηρίστηκε «παρεκτροπή». Σα να παίζεις μπουνιές στο γήπεδο.

Δεν αναγνωρίζουν ότι η αντικειμενοποίηση των γυναικών είναι το κυρίαρχο έγκλημα. Θα πείτε, κι αυτές γιατί πήγαν; Πώς πιέστηκαν και πήγαν; Προφανώς κάπως εκβιάζονται,είναι ολόκληρος κύκλος. Παραχωρούνται κορίτσια για να γίνει όμορφη μία βραδιά.

Τι ορίζει το «όμορφο»; Εν προκειμένω το όρισε η νάρκωση και ο βιασμός μίας 24χρονης κοπέλας. Σαν ταινία του Αρονόφσκι.

Δύο κόσμοι: Ο ένας κόσμος είναι αυτός που θα σου πει ότι παρεκτράπηκε και βίασε, ο άλλος κόσμος είναι αυτός που βρίσκει το κουράγιο να καταγγείλει. Είμαστε στο 2022 και κανένα δικαίωμα δεν είναι αυτονόητο, ο κόσμος είναι ναι άσχημος και μυρίζει εκμετάλλευση. Αυτό ακριβώς καθορίζει μία «όμορφη βραδιά».

Sports in

Άρση Βαρών: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο δις πρωταθλητής Ευρώπης Ολεξάντρ Πελεσένκο (pic)

Ο Ουκρανός δις πρωταθλητής Ευρώπης, Ολεξάντρ Πελεσένκο, έπεσε νεκρός στον πόλεμο κατά των Ρώσων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024