Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία - Νέες διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών, ποια είναι η υγειονομική κατάσταση

Ιταλία – Νέες διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών, ποια είναι η υγειονομική κατάσταση

Νέες διαδηλώσεις έγιναν από αντιεμβολιαστές στην Ιταλία, την ώρα που πέθαναν πάνω τριακόσιοι άνθρωποι λόγω της πανδημίας σε μια μόνο μέρα.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία τα περιστατικά κοροναϊού είναι 180.426 και 308 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Σε σύγκριση με χθες, αλλά και με το περασμένο Σάββατο, τα κρούσματα είναι μειωμένα.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.217.830 διαγνωστικά τεστ, το 14,8% από τα οποία προέκυψε θετικό. Από την αρχή της πανδημίας έχασαν την ζωή τους 140.856 άνθρωποι.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας σήμερα βρίσκονται 1.677 ασθενείς με Covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 18.370.

Στη φάση αυτή, οι θετικοί στον κοροναϊό στην Ιταλία είναι 2.470.847. Από την αρχή της πανδημίας, μολύνθηκαν από τον ιό 8.549.450 άνθρωποι και 140.856 έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, έχει εμβολιαστεί με δυο δόσεις το 86,7% των κατοίκων της χώρας άνω των 12 ετών.

Πάνω από 12 χιλιάδες υγειονομικοί νοσούν

Την ίδια ώρα, πάνω από 12.000 γιατροί και νοσοκόμοι έχουν μολυνθεί από την νόσο, κάτι που δημιουργεί προβλήματα σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με τους περισσότερους επιστήμονες, πάντως, η Ιταλία βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο μέγιστης διάδοσης της παραλλαγής όμικρον, το λεγόμενο «πικ».

Σήμερα, σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα μπόρεσαν να προσέλθουν και πολίτες που δεν είχαν κλείσει ραντεβού. Την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τριπλασιάστηκε η χορήγηση της πρώτης δόσης των εμβολίων στους κατοίκους της χώρας άνω των πενήντα ετών. Αιτία, φυσικά, και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός της ηλικιακής αυτής ομάδας, που αποφασίσθηκε από την κυβέρνηση Ντράγκι.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα παιδιά, σήμερα οι εμβολιασμοί τους πραγματοποιήθηκαν και στα σχολεία, ως επιπλέον διευκόλυνση στις οικογένειες. Την τελευταία εβδομάδα, δε, διπλασιάσθηκε η χορήγηση προστατευτικών σκευασμάτων στους μαθητές.

Νέες διαδηλώσεις

Έπειτα από δυο εβδομάδες «απουσίας», επίσης, σήμερα οι αντιεμβολιαστές και πολέμιοι του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου» διαδήλωσαν και πάλι σε πολλές πόλεις της Ιταλίας.

Τόσο στη Ρώμη όσο και στο Μιλάνο, τους επετράπη να διαδηλώσουν μέσα σε πλατείες, αλλά όχι να πραγματοποιήσουν πορεία. Κάτι που προκάλεσε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά χωρίς τραυματισμούς.

Οι αντιεμβολιαστές και αρνητές, στην ιταλική πρωτεύουσα, επέμειναν ότι «η πανδημία έχει ήδη τελειώσει» και ότι «έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν στη δουλειά τους, έστω και αν δεν έχουν κάνει το εμβόλιο». Στηνσυντριπτική τους πλειοψηφία, οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις αυτές, δεν φορούσαν προστατευτική μάσκα.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024