Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπιλ Γκέιτς - Η πρόβλεψή του για τον ρόλο της «Όμικρον» στον τερματισμό της πανδημίας

Μπιλ Γκέιτς – Η πρόβλεψή του για τον ρόλο της «Όμικρον» στον τερματισμό της πανδημίας

Ο Μπιλ Γκέιτς εκτιμά ότι η «Όμικρον» μπορεί να μετατρέψει την Covid-19 σε εποχική γρίπη.

Το τέλος του κοροναϊού ως πανδημία βλέπει ο Μπιλ Γκέιτς με τη «βοήθεια» της παραλλαγής Όμικρον. Αναλυτικότερα, την ώρα που μπαίνουμε στον τρίτο χρόνο της πανδημίας και οι αριθμοί των κρουσμάτων σπάνε τα προηγούμενα υψηλά ρεκόρ, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft βλέπει ένα πιθανό τέλος στο κοντινό μέλλον.

«Όταν η παραλλαγή Όμικρον περάσει από μια χώρα, τότε το υπόλοιπο του έτους θα πρέπει να δούμε πολύ λιγότερα κρούσματα», σημείωσε ο Γκέιτς κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με Αμερικανό ερευνητή, σύμφωνα με το businessinsider.com.

«Έτσι η COVID-19 μπορεί να αντιμετωπιστεί περισσότερο σαν εποχική γρίπη», τόνισε. Αυτό θα μετέτρεπε ουσιαστικά την πανδημία σε ενδημική COVID, όπως η γρίπη. Αυτό θα μπορούσε να επιφέρει τον ετήσιο εμβολιασμό και ανάλογη προετοιμασία με αυτή που απαιτεί η εποχική γρίπη.

Στη γραμμή Φάουτσι ο Γκέιτς

Η δήλωση του Γκέιτς απηχούσε εκείνη του Δρ Άντονι Φάουτσι, του κορυφαίου ειδικού στις μολυσματικές ασθένειες των ΗΠΑ, ο οποίος είπε από μερικές μέρες ότι η παραλλαγή Όμικρον θα μολύνει σχεδόν τους πάντες.

Με τη φυσική ανοσία που προσφέρεται από τη νόσηση, τα πολύ υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού (62,6% του πληθυσμού των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του CDC) και την αυξανόμενη παραγωγή φαρμάκων για τη θεραπεία των πιο σοβαρών περιπτώσεων COVID-19, οι ΗΠΑ μπορεί να βρίσκονται στα πρόθυρα της μετάβασης από την πανδημία σε έναν ενδημικό ιό.

«Μπορεί να είμαστε στο κατώφλι αυτού τώρα», είπε ο Φάουτσι. «Είναι απολύτως δυνατό», υπογράμμισε

Η κορύφωση των κρουσμάτων της «Όμικρον» αναμένεται να έρθει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, λένε οι ειδικοί, και ένας βασικός δείκτης αποτυπώνει ήδη σημάδια ότι η κορύφωση έχει περάσει: τα επίπεδα του κοροναϊού στα λύματα μειώνονται.

Τα δεδομένα της Biobot Analytics, η οποία μετρά τα επίπεδα του κοροναϊού σε περισσότερες από 100 μονάδες επεξεργασίας λυμάτων στις ΗΠΑ, δείχνουν ότι «το επίπεδο του ιού στα λύματα είναι σε υψηλό επίπεδο», δήλωσε στο Insider η διευθύνουσα σύμβουλος και συνιδρύτρια της Biobot, Μαριάνα Μάτους.

«Είναι το υψηλότερο που έχει σημειωθεί σε όλη την πανδημία, κάτι που δείχνει ότι είναι η μεγαλύτερη μετάδοση που έχουμε δει στην πανδημία μέχρι στιγμής».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024