Νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης Ευγένιος
Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε για νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης Ευγένιο με 7 ψήφους ενώ ο Μητροπολίτης Κισάμου Αμφιλόχιος έλαβε 5 ψήφους
Συνεδριάσε σήμερα, Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, πραγματοποιήθηκε και ψηφοφορία για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης.
Η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε για νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης Ευγένιο με 7 ψήφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος έλαβε 5 ψήφους.
Ακόμα, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης στο Τριπρόσωπο που είχε καταρτίσει, είχε τους Μητροπολίτες Πέτρας Γεράσιμο, Κισάμου Αμφιλόχιο και Ρεθύμνης Ευγένιο.
Το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει ως εξής:
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας