Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Emily in Paris – Πώς η σειρά του Netflix έκανε έξαλλο το Κίεβο

Emily in Paris – Πώς η σειρά του Netflix έκανε έξαλλο το Κίεβο

Τι έχει συμβεί;

Ο υπουργός πολιτισμού της Ουκρανίας δήλωσε ότι έχει διαμαρτυρηθεί στο Netflix για τον τρόπο που παρουσιάζεται στη σειρά Emily In Paris ένας χαρακτήρας από το Κίεβο.

Η σειρά ακολουθεί μια Αμερικανίδα, την οποία υποδύεται η Λίλι Κόλινς, που ταξιδεύει στη γαλλική πρωτεύουσα για επαγγελματικούς λόγους.

Στα τελευταία επεισόδια, η Πέτρα, μια Ουκρανή, κλέβει ένα κατάστημα στη διάρκεια της βόλτας της με τον κεντρικό χαρακτήρα, την Έμιλι.

Ο Ολεξάντερ Τκατσένκο περιέγραψε την καρικατούρα της Πέτρα ως «προσβλητική».

Η Πέτρα, την οποία υποδύεται η ουκρανή ηθοποιός Ντάρια Παντσένκο, παρουσιάζεται επίσης ως κακόγουστη, ενώ ζει με τον φόβο της απέλασης.

«Στη σειρά Emily In Paris βλέπουμε την καρικατούρα μιας ουκρανής γυναίκας και αυτό είναι απαράδεκτο. Είναι επίσης προσβλητικό», έγραψε στο Telegram ο Τκατσένκο.

«Αυτή είναι η εικόνα που έχουν για τους Ουκρανούς στο εξωτερικό;», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ, ο Τκατσένκο απηύθυνε επιστολή στην πλατφόρμα, διαμαρτυρόμενος για το ρόλο της Πέτρα.

Διχασμένοι οι Ουκρανοί

Ουκρανή κάτοικος του Παρισιού συμφωνεί με την κριτική του.

«Ο τρόπος που αντιμετωπίσατε την εικόνα των Ουκρανών στο τέταρτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν σας είναι ένα πάρα πολύ φθηνό κόλπο, ένα απόλυτο σκάνδαλο και προκαλεί ντροπή», έγραψε η Γεβένιγια Χαβρίλκο σε ανάρτηση στο Instagram που συγκέντρωσε πάνω από 75.000 likes.

Άλλοι επέλεξαν να υπερασπιστούν τη σειρά. Ανάμεσά τους και η ουκρανή παραγωγός ταινιών, Νατάλκα Γιακίμοβιτς που δήλωσε: «Επομένως σε μια τηλεοπτικοί σειρά, οι χαρακτήρες με αρνητικά στοιχεία μπορούν να είναι οτιδήποτε άλλο πέρα από Ουκρανοί; Προφανώς, όλοι θα προτιμούσαμε να κατάγεται από τη Μόσχα, αλλά δεν παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις».

Δεν είναι πρώτη φορά που το Emily In Paris δέχτηκε κριτική για τον τρόπο που αναπαριστά ανθρώπους από διαφορετικές εθνικότητες.

Όταν κυκλοφόρησε η πρώτη σεζόν της σειράς, δέχτηκε επικρίσεις, ιδίως στη Γαλλία, για την προώθηση στερεοτυπικών εικόνων της πόλης και των κατοίκων της.

Παρουσιάζει τους Γάλλους ως αγενείς, που φορούν μπερέδες και συχνά απατούν τους συντρόφους τους.

Η νέα σεζόν της σειράς περιλαμβάνει και τον Άλφι, έναν στερεοτυπικό Βρετανό που περνά τη μέρα του πίνοντας και παρακολουθώντας ποδόσφαιρο.

Ο Ντάρεν Σταρ, δημιουργός της σειράς, έχει υπερασπιστεί στο παρελθόν τον πρώτο κύκλο λέγοντας ότι «δεν θα απολογηθεί επειδή δεν κοιτάζει το Παρίσι από μια λαμπερή σκοπιά».

Ο Σταρ είχε σημειώσει ότι η σειρά στηρίζεται στις δικές του εμπειρίες από την επίσκεψή του στην πόλη.

«Ήθελα να παρουσιάσω το Παρίσι με έναν πραγματικά υπέροχο τρόπο που θα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να το ερωτευτούν όπως εγώ», είχε δηλώσει στους Times της Νέας Υόρκης.

Με πληροφορίες από BBC

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024