Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάπι για τον κοροναϊό - Ξεκινά η χορήγηση αντι-ιικών φαρμάκων σε εξωνοσοκομειακούς ασθενείς

Χάπι για τον κοροναϊό – Ξεκινά η χορήγηση αντι-ιικών φαρμάκων σε εξωνοσοκομειακούς ασθενείς

Το χάπι της Merck και το χάπι της Pfizer κατά του κοροναϊού θα χορηγούνται σε εξωνοσοκομειακούς ασθενείς για να αποφευχθεί η σοβαρή νόσηση

Μετά τα μονοκλωνικά στη μάχη με τον κοροναϊό μπαίνουν και τα δύο αντι- ιικά χάπια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο «Σωτηρία» αποκάλυψε ότι θα είμαστε από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα έχουμε και τα δύο χάπια στη διάθεσή μας.

Σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα έχουμε 5000 χάπια της Merck και αρχές Μαρτίου το χάπι της Pfizer.

Σε εξωνοσοκομειακούς ασθενείς

Και τα δύο χάπια θα χορηγούνται μέσα στις πρώτες ημέρες σε ασθενείς που νοσούν βαριά προκειμένου να μη χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Το χάπι της Merck λέγεται Lagevrio και αν χορηγηθεί μέσα στις πρώτες 5 ημέρες, οι μισοί από τους ασθενείς που νοσούν βαριά δεν θα χρειαστούν νοσηλεία.

Το χάπι της Pfizer λέγεται Paxlovid και αν αντίστοιχα χορηγηθεί μέσα στο πρώτο πενθήμερο, οι 9 στους 10 ασθενείς που νοσούν βαριά δεν θα χρειαστεί να μπουν στο νοσοκομείο.

Και τα δύο δεν είναι απίθανο να προκαλέσουν παρενέργειες ενώ οι επιστήμονες τονίζουν ότι το ισχυρότερο όπλο στα χέρια μας είναι το εμβόλιο.

Το ισχυρότερο όπλο το εμβόλιο

Σε αυτό το συμπέρασμα συνηγορεί και ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο John Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος. Όπως είπε μιλώντας στο MEGA η προστασία κατά του κοροναϊού παρέχεται κατά βάση από το εμβόλιο. Ιδίως όσοι κάνουν την τρίτη δόση, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται πως ακόμα κι αν κολλήσουν την Όμικρον, περνούν την ασθένεια πολύ ελαφρά.

Για τα φάρμακα σημείωσε πως είναι αρκετά βαριά: «Τα φάρμακα δεν είναι απλά, είναι σοβαρά και έχουν πολλές παρενέργειες, που για μένα δεν θα τα δώσω έτσι απλά σε ένα ασθενή Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι λίγες. Τα καλύτερα αντισώματα που μπορούμε να πάρουμε είναι εκείνα από τα εμβόλια», ανέφερε.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024