Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δώρα Χρυσικού - «Η κοινωνία είναι έτοιμη να αποδεχτεί όσους δέχτηκαν κακοποιητικές συμπεριφορές»

Δώρα Χρυσικού – «Η κοινωνία είναι έτοιμη να αποδεχτεί όσους δέχτηκαν κακοποιητικές συμπεριφορές»

Η ηθοποιός ήταν καλεσμένη στην εκπομπή«Mega Καλημέρα» και, μεταξύ άλλων, μίλησε για το #metoo και το πόσο θα βοηθήσει τις γυναίκες.

Η Δώρα Χρυσικού, ή αλλιώς η τηλεοπτική Αρετή από τη «Γη της Ελιάς» ήταν η καλεσμένη του «MEGA Καλημέρα» το πρωί της Παρασκευής (31/12).

Η ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο που υποδύεται στην αγαπημένη σειρά του Μεγάλου Καναλιού, για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, το #MeToo και τον αφορισμό της από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης όταν ήταν μόλις 14 ετών.

«Η αλήθεια είναι ότι είμαστε χαρούμενοι για τη σειρά και που έχουμε δουλειά μετά από δύο δύσκολα χρόνια για την υποκριτική λόγω πανδημίας. Έχουμε δουλειά αρκετοί άνθρωποι, που από μόνο του αυτό είναι θετικό. Να πούμε ότι δεν χαιρόμαστε που η σειρά πάει τόσο καλά, θα ήταν ψέμα. Αυτός άλλωστε είναι ο απώτερος σκοπός, να αγαπηθεί αυτό που κάνουμε», είπε για τη συμμετοχή της στη «Γη της Ελιάς», ανέφερε.

Για το ρόλο της Αρετής είπε ότι δεν είναι και ο καλύτερος άνθρωπος, αλλά έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. Για εκείνη η Αρετή αποτελεί ένα ρόλο πρόκληση, επειδή δεν είναι απόλυτα αγαπητός στον κοινό.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την πρώτη φορά στην καριέρα της που ερμηνεύει ένα αρνητικό χαρακτήρα, κάτι το οποίο απαιτεί μία διαφορετική γλώσσα, δηλαδή να βρει άλλα πατήματα για να υποδυθεί ένα χαρακτήρα με τον οποίο έρχεται σε αντίθεση, καθώς δεν έχει κανένα κοινό με την Αρετή.

«Για να υποδυθείς ένα χαρακτήρα πρέπει να τον κατανοήσεις και να τον αγαπήσεις. Δεν υπάρχει χαρακτήρας που να είναι απόλυτα καλός ή κακός, το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους. Υπάρχουν ρωγμές και πρέπει να βρούμε σε αυτόν τον άνθρωπο αυτό που τον καθιστά ανθρώπινο και που μπορεί να ταυτιστεί με αυτό το κοινό μαζί του, ακόμα και αν διαφωνεί».

Όσο για το feedback που λαμβάνει δήλωσε: «Είναι πολύ κατανοητό ότι υποδύομαι κάτι. Μπορεί να λένε για τον χαρακτήρα ότι είναι στραβόξυλο, ότι είναι πονηρή και φέρεται άσχημα στα παιδιά της, που ισχύει, αλλά μου λένε ‘μπράβο σου, γιατί έχεις μπει στο πετσί του ρόλου’. Για μένα αυτό είναι η επιτυχία».

«Θέλω να σπάσω τα στερεότυπα»

Η ηθοποιός μίλησε και για την περιπέτεια υγείας που πέρασε και τόνισε πως τα μηνύματα που έλαβε την έκανε να μην μετανιώσει ποτέ την απόφασή της να το ανακοινώσει.

«Το 2021 ήταν μία δύσκολη χρονιά. Εγώ αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι το έχω αφήσει πίσω μου. Όλο αυτό που πήρα από αυτό ήταν το εύθραστο της ζωής, ότι είναι μία αστραπή. Το άλλο είναι ότι έχουμε δύναμη που πολλές φορές δεν κατανοούμε απόλυτα ότι την έχουμε. Νομίζω ότι η στάση που κρατάμε στα πράγματα, η φιλοσοφία ζωής που έχουμε, εμπειρέχει τα πάντα μας, εμποτίζει όλη μας την ύπαρξη».

«Παλεύω για να μπορώ να είμαι ένας άνθρωπος, ένα πολιτικό ον, μία γυναίκα που να μπορώ να είμαι περήφανη για μένα, σύμφωνα με το δικό μου αξιακό σύστημα. Θέλω να σπάσω τα στερεότυπα».

Η ίδια δήλωσε πως στην αρχή φοβήθηκε: «Φοβήθηκα πάρα πολύ. Προσπάθησα να μην τον προτάξω, να μην τον αφήσω να με περιβάλλει και να με γκρεμίσει. Ο φόβος είναι κάτι πολύ φυσιολογικό και ανθρώπινο. Απλώς νομίζω ότι πρέπει να αρθούμε πάνω από τον φόβο για να μπορέσουμε να υπάρξουμε».

«Οι θύτες ξέρουν πότε έχουν περάσει τα εσκαμμένα»

Για το #MeToo η Δώρα Χρυσικού δήλωσε πως είναι ευτυχής που συνέβη αυτό στο χώρο της υποκριτικής και μακάρι να είχαν πάρει τη σκυτάλη κι άλλοι χώροι.

«Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει και να αποδεχτεί όσους έχουν δεχτεί κακοποιητικές συμπεριφορές. Νομίζω μόνο καλό μπορεί να βγει από αυτό. Όταν διαχειρίζεσαι το τραύμα, όταν το επικοινωνείς, είναι ένα βήμα προς το φως. Πλέον μπορούμε να αναπνεύουμε πιο ελεύθερα, γιατί αυτό το πράγμα δεν είναι πια ανεκτό. Οι θύτες ξέρουν πότε έχουν περάσει τα εσκαμμένα».

Ο αφορισμός και ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της στην ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, το «Μετέωρο Βήμα του Πελαργού», η οποία έμελλε να είναι η αιτία του αφορισμού της.

«Ήμουν η πέτρα του σκανδάλου. Έχω ζήσει άπειρου κάλλους σκηνές στην Φλώρινα, φανατισμένους να με τραβάνε από τα μαλλιά να με ρίξουν στο ποτάμι… Ήταν τρομακτικό».

Όπως δήλωσε και η ίδια, ο μητροπολίτης την αφόρισε εξαιτίας κάποιων… πορνογραφικών σκηνών της ταινίας, κάτι που χαρακτήρισε αστείο για όποιον γνωρίζει το έργο του Αγγελόπουλου, και τόνισε πως όλα ήταν κόντρα εξουσίας του Μητροπολίτη Φλωρίνης και στο τέλος την «πλήρωσε» εκείνη κατά κάποιο τρόπο.

Πώς θα μάθει η οικογένεια Καπερνάρου για την εγκυμοσύνη της Βασιλικής;

Φυσικά η ηθοποιός δεν γινόταν να μη δώσει καυτά spoiler για τη «Γη της Ελιάς»!

Όπως είπε, η οικογένεια Καπερνάρου θα μάθουν με δραματικό τρόπο για την εγκυμοσύνη και το γάμο της Βασιλικής: «Θα το μάθουμε με ένα τρόπο… μανιάτικο», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την σχέση του Στάθη και της Αρετής είπε ότι περνάει από χίλια κύματα, αλλά δεν αποκάλυψε εάν θα φτάσουν στον χωρισμό.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024