Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία - Νεοναζί ξυλοκοπούν πρόσφυγα και βιντεοσκοπούν την επίθεση

Τουρκία – Νεοναζί ξυλοκοπούν πρόσφυγα και βιντεοσκοπούν την επίθεση

Ισχυρίζονται ότι περιπολούσαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης όταν εντόπισαν τον Αφγανό και τον ξυλοκόπησαν

Μια τουρκική νεοναζιστική ομάδα που ονομάζεται «Ataman Kardeşliği» δημοσίευσε βίντεο που δείχνει ένα από τα μέλη της να χτυπά έναν Αφγανό πρόσφυγα στην Κωνσταντινούπολη.
Στο σοκαριστικό βίντεο, η ομάδα ισχυρίζεται ότι περιπολούσε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης όταν εντόπισαν τον Αφγανό και τον ξυλοκόπησαν.

Είπαν επίσης ότι η «επιχείρηση» πραγματοποιήθηκε στη μνήμη της Τουρκάλας έφηβης Ayşegül Aydın, η οποία πέθανε αφού νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μετά από τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από Αφγανό.

Η οργάνωση προειδοποιεί επίσης ότι οι επιθέσεις κατά Αφγανών και άλλων προσφύγων θα συνεχιστούν. Δεν είναι η πρώτη φορά που η «Ataman Kardeşliği» διοργανώνει επιθέσεις εν μέσω του αυξανόμενου αντιπροσφυγικού αισθήματος στην Τουρκία. Τον Σεπτέμβριο, η ομάδα κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει ένα από τα μέλη της να χτυπά έναν Σύριο πρόσφυγα με μια βέργα, λέγοντας ότι ο άνδρας παρενοχλούσε Τουρκάλες και έτσι η ομάδα τον «τιμώρησε».

«Ή εσείς οι αρουραίοι της ερήμου θα φύγετε από τη χώρα μας ή θα την κάνουμε τον τάφο σας», είπε η ομάδα. Απευθυνόμενος στους νέους στέλνουν μηνύματα όπως «πρέπει να τερματίσουμε αυτή την κατοχή και να χύσουμε το αίμα άλλων εθνοτήτων» ή «μην φοβάστε να σας πουν ρατσιστή ή φασίστα. Θα χάσουμε την πατρίδα μας αν δεν γίνουμε ρατσιστές σήμερα».

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024