Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία - Νεαρή influencer καταδικάστηκε για τις αναρτήσεις της στο Instagram

Τουρκία – Νεαρή influencer καταδικάστηκε για τις αναρτήσεις της στο Instagram

Η 24χρονη «τόλμησε» να ποστάρει φωτογραφίες της από το Μουσείο του Σεξ στο Άμστερνταμ. Δεν φανταζόταν ότι θα μπλέξει με τον νόμο.

Όλο και πιο ζοφερή γίνεται η κατάσταση στην Τουρκία, όσον αφορά την ελευθερία της έκφρασης και κυρίως της έκφρασης στα social media.

Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς ενώ ο κρατικός έλεγχος είναι ασφυκτικός, τόσο στον Τύπο όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα με μία influencer, η οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τις αναρτήσεις της στο Instagram.

Συγκεκριμένα, η Merve Taşkın είχε επισκεφτεί την Ολλανδία πέρυσι στα γενέθλιά της και, μεταξύ άλλων, είχε φωτογραφηθεί στο Μουσείο του Σεξ και στην περιοχή των Κόκκινων Φαναριών της πόλης.

Στη συνέχεια η νεαρή μοιράστηκε τις φωτογραφίες της, στον προσωπικό της λογαριασμό συγκεντρώνοντας χιλιάδες likes και σχόλια.

Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό της ότι θα έρθει αντιμέτωπη με τον νόμο

Καθώς πόζαρε με σεξουαλικά αντικείμενα και έργα τέχνης, όπως το τεράστιο γλυπτό ενός πέους στο Μουσείο κατηγορήθηκε από τις τουρκικές αρχές για «αισχρότητα» και ήρθε αντιμέτωπη με έως και τρία χρόνια φυλάκισης.

Μάλιστα, δεν είχε ιδέα ότι είχε ανοίξει ολόκληρη έρευνα εις βάρος της και ενημερώθηκε όταν τη συνέλαβε η χωροφυλακή σε ένα ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Στη δίκη που ακολούθησε στην Κωνσταντινούπολη, η Taşkın υπερασπίστηκε τον εαυτό της και τόνισε ότι είναι απλά φωτογραφίες τραβηγμένες σε μουσείο.

Το δικαστήριο την καταδίκασε σε έξι μήνες φυλακή, και αργότερα μείωσε την ποινή στους πέντε μήνες με πενταετή αναστολή επείδη είχε «καλή συμπεριφορά».

«Αντίθετα με όσα πιστεύει η εισαγγελία, οι αναρτήσεις μου είναι εντός των ορίων της ελευθερίας της έκφρασης. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στον κόσμο. Δείχνει πόσο πίσω είναι η Τουρκία σε τέτοια θέματα. Το δικαστήριο με καταδίκασε σε πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν διαπράξω εκ προθέσεως έγκλημα εντός πέντε ετών, η καταδίκη μου θα ακυρωθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά μετά το δικαστήριο η influencer.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024