Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας – «Οξυγόνο» για το σύστημα υγείας τα επιπλέον μέτρα

Πέτσας – «Οξυγόνο» για το σύστημα υγείας τα επιπλέον μέτρα

Η μετάλλαξη Όμικρον καλπάζει σε όλη την Ευρώπη και η κυβέρνηση λαμβάνει νέα μέτρα για να περιοριστεί η μετάδοση της. Για αυτά τα νέα μέτρα μίλησε στο Mega και το Live News ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Για τις αποφάσεις της κυβέρνησης προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση της μετάλλαξης Όμικρον μίλησε στο LIVE NEWS ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Περνάμε μια πρωτοφανή κατάσταση τα τελευταία δύο χρόνια και έχει έρθει στο επίκεντρο αυτό το σημαντικό δώρο που είναι η υγεία» σημείωσε ο κ. Πέτσας, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους οι πολίτες, για να είναι πιο προστατευμένοι. «Είναι απαραίτητο για να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας για τη μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως τα στοιχεία των ειδικών αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι πιο ήπια και με πιο μικρό χρόνο ζωής, ωστόσο τόνισε πως μεταδίδεται πιο εύκολα. «Γι’ αυτό χρειάζεται να λάβουμε κάποια επιπλέον μέτρα για να προστατεύσουμε το σύστημα υγείας» συμπλήρωσε.

Πότε θα εφαρμοστούν τα μέτρα

Για το χρονικό πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η επιτροπή των ειδικών θα προτείνει και το πότε θα ξεκινήσουν τα μέτρα, διευκρινίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να ξεκινήσει η εφαρμογή τους από τις 3 Ιανουαρίου. «Όταν εμπιστευόμαστε τους ειδικούς για τα μέτρα, θα πρέπει να τους εμπιστευτούμε και για το χρονοδιάγραμμά τους» υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας.

Κλείνοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν συλλογική ωριμότητα και ατομική ευθύνη, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση της πανδημίας. «Δεν θα την περιορίσουμε δραστικά, αλλά θα δώσουμε το απαραίτητο “οξυγόνο” στο σύστημα υγείας για τις επόμενες εβδομάδες».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024