Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Θρίλερ με τη συνεδρίαση των Ειδικών - Ποια μέτρα προκρίνονται

Κοροναϊός – Θρίλερ με τη συνεδρίαση των Ειδικών – Ποια μέτρα προκρίνονται

Μια βασική πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι είναι ο περιορισμός του ωραρίου των καταστημάτων διασκέδασης, κάτι που θα κλείσει τυπικά τα νυκτερινά κέντρα

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η συνεδρίαση των Ειδικών σχετικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Η συνεδρίαση είναι μαραθώνια και πλέον όλοι περιμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη οι οποίες θα γίνουν στο υπουργείο Υγείας στις 5.30.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αντικρουόμενες προτάσεις.

Μια βασική πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι είναι ο περιορισμός του ωραρίου των καταστημάτων διασκέδασης, κάτι που θα κλείσει τυπικά τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Η μια πρόταση είναι για κλείσιμο στις 11 το βράδυ ή στις 12 τα μεσάνυχτα αλλά και να σταματήσει η μουσική από τις 11 μ.μ.

Αυτό δεν θα ισχύσει για την εστίαση, αλλά εκεί προτείνεται η μείωση της χωρητικότητας στο 70% ή να υπάρξουν μεγαλύτερες αποστάσεις.

Εξετάζεται ακόμη και πριν από την Πρωτοχρονιά, να υπάρξουν οι αλλαγές. Συζητείται η μείωση των θαμώνων ανά τετραγωνικό μέτρο όπως και η απαγόρευση ορθίων.

Δηλαδή εξετάζεται το θέμα της πληρότητας των καταστημάτων, η είσοδος των πελατών εντός των εμπορικών καταστημάτων ανά τετραγωνικό μέτρο και η κατάργηση των ορθίων στην εστίαση, δηλαδή σε ταβέρνες, εστιατόρια.

Υπό συζήτηση είναι επίσης το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί η μάσκα υψηλής προστασίας σε όλους τους κλειστούς εσωτερικούς χώρους.

Δεν αποκλείεται η επέκταση της τηλεργασίας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για άμεση θα είναι η επαναφορά του μέτρου στο 50% του προσωπικού όπου αυτό είναι εφικτό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

O πρωθυπουργός

«Η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα που είναι απαραίτητα και τα οποία θα υποδείξουν οι ειδικοί ώστε να μπει φρένο στην εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους Όμικρον», ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Βγαίνουμε από το τέταρτο κύμα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα που ειναι απαραίτητα και θα μας υποδείξουν οι ειδικοί» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ενώ ως προς την έναρξη εφαρμογής των μέτρων είπε: «Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά αναμένουμε δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε για να φρενάρουμε – όσο είναι εφικτό την εξάπλωση της Όμικρον και να μπορέσει να πάρει το ΕΣΥ κάποιες ανάσες».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024