Γιορτάζει τα γενέθλια του ο κύριος Louis Vuitton, ο οποίος φέτος θα έκλεινε τα 200 του χρόνια. Τα θεμέλια που είχε θέσει για τον μακροχρόνιο πολυτελές οίκο είναι αντάξια για κάτι μεγαλειώδες με άθραυστη δομική ακεραιότητα, έτσι, ως έκπληξη γενεθλίων για τους θαυμαστές, η εταιρεία ζήτησε από τη LEGO να φτιάξει την τούρτα γενεθλίων του ιδρυτή της.

Η τούρτα είναι φτιαγμένη από 31.700 τουβλάκια LEGO, με το πρόσωπο και το όνομα του ίδιου του Vuitton στο μπροστινό μέρος. Έχει ακόμη και εσωτερικό σκακιέρα, που «κλείνει» το μάτι στα διτονικά χρώματα των μονογραμμάτων προϊόντων της Louis Vuitton.

View this post on Instagram

A post shared by LEGO (@lego)

Θα ήταν απαράδεκτο για μια «τούρτα» αυτού του μεγέθους να φτάσει σε ένα κανονικό κουτί κέικ, έτσι δημιουργήθηκε ένα μπαούλο Louis Vuitton ακριβώς γι’ αυτό. Δεδομένου ότι κάθε συστατικό αυτού του κέικ μπορεί να αφαιρεθεί τακτοποιημένα, το μπαούλα αποθήκευσης έχει τα δικά του συρτάρια για να αποθηκεύει και τα κομμάτια LEGO.

Το… πεντανόστιμο έργο τέχνης γιορτάζει «τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τον πολύχρωμο κόσμο των νεανικών μυαλών», λέει η LEGO.

Δείτε το βίντεο