Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ωδή στο ταξίδι και την νοσταλγία μέσα από έργα του Kawase Hasui

Ωδή στο ταξίδι και την νοσταλγία μέσα από έργα του Kawase Hasui

Η έκθεση «Kawase Hasui: Travel and Nostalgic Landscape» ολοκληρώνεται στις 26 Δεκεμβρίου

Σε ταραγμένους καιρούς έζησε ο καλλιτέχνης ukiyoe, Kawase Hasui (1883-1957) αλλά κανείς δεν θα το δει αυτό στα έργα του. Συχνά αναφέρονται σε αυτόν ως ποιητή με το πνεύμα ταξιδιώτη και ο Hasui ταξίδευε στην Ιαπωνία αναζητώντας νοσταλγικά τοπία και σκηνές καθημερινότητας που έκρουαν χορδή στην καρδιά του. Σε αυτόν το καλλιτέχνη, το Sompo Museum of Art στη συνοικία Shinjuku του Τόκιο αφιερώνει μεγάλη έκθεση.

Απεικονίζοντας συχνά το γαλήνιο και το εγκαταλελειμμένο, η τέχνη του Hasui ήταν ίσως ο τρόπος του να διαχειριστεί τις δραματικές αλλαγές στην Ιαπωνία: μια ταχεία και ευρεία κίνηση προς τα εμπρός να εκσυγχρονιστεί και να εμπλακεί με τον υπόλοιπο κόσμο. Γεννημένος το 1883 στο Τόκιο, ο Hasui ήταν παραγωγικός και επιδραστικός καλλιτέχνης του κινήματος shin hanga (new print). «Τον ενέπνεε το αεράκι και περνούσε τις μέρες του ταξιδεύοντας με τον ήλιο, τα σύννεφα και τη βροχή, ζωγραφίζοντας το τοπίο και των τεσσάρων εποχών της Ιαπωνίας» σημειώνουν από το μουσείο το οποίο παρουσιάζει περίπου 280 από τα πάνω από 600 έργα που δημιούργησε ο καλλιτέχνης.

Η έκθεση «Kawase Hasui: Travel and Nostalgic Landscape» ολοκληρώνεται στις 26 Δεκεμβρίου και το μουσείο ετοίμασε τρία μικρής διάρκειας βίντεο για όσους έχουν την ατυχία να μην μπορούν να την απολαύσουν δια ζώσης. Το πρώτο βίντεο έχει τίτλο «Woodblock Print Artist, Hasui: Hometown of Tokyo and Souvenirs of Travel».

Το δεύτερο έχει τίτλο «Hasui, “Poet with the Spirit of a Traveler”: Fame, Followed by a Slump» () και το τρίτο έχει τίτλο «Hasui, Breaking New Ground, toward a Phase of Maturity»· όλα με αγγλικούς υπότιτλους.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024