Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή - Αντιπαράθεση Γεωργιάδη με Σκουρλέτη για το περιεχόμενο της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα

Βουλή – Αντιπαράθεση Γεωργιάδη με Σκουρλέτη για το περιεχόμενο της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα

Σφοδρή αντιπαράθεση στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Η μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα, δεν παρουσιάζει τίποτε άλλο παρά τα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ, για τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει μεταρρυθμίσεις για να τα λύσει πραγματικά, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργιάδης που παρατήρησε πως αν η κυβέρνηση προκληθεί και άλλο από τον ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα θα βρει αντίστοιχες τέτοιες μελέτες και για την περίοδο της κυβέρνησης Τσίπρα, παρότρυνε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να αντιπολιτεύεται με την πανδημία γιατί δίνει την εικόνα πως εύχεται να μην προχωρήσουν καλά τα πράγματα και πως την χαροποιούν οι περιορισμοί που φέρνει η νέα μετάλλαξη «Όμικρον».

Το σχόλιο που επεφύλασσε ο υπουργός, προκάλεσε τις οξύτατες αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα τρίτη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού, που όλα δείχνουν ότι μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος, θα μονοπωλήσει η διαχείριση της πανδημίας.

Γεωργιάδης: Δεν με εκπλήσσουν τα αποτελέσματα της μελέτης Τσιόδρα

«Την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα και εγώ σήμερα την διαβάζω και λόγω της προηγούμενης μου θητείας στο υπουργείο Υγείας οφείλω να ομολογήσω ότι δεν με εκπλήσσουν τα αποτελέσματά της. Δεν λέει αυτό που λέτε», τόνισε ο κ Γεωργιάδης συμπληρώνοντας τα εξής: «Λέει ότι παρέμενε το σύστημα με αρκετά άδεια κρεβάτια ΜΕΘ. Ποτέ δεν καλύφθηκαν όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ. Και αυτό που επισημαίνει είναι η αύξηση της θνητότητας στις ΜΕΘ στην Ελλάδα σε σχέση με την άλλες χώρες. Και αναφέρεται στην Αττική σε σχέση με άλλες περιφέρειες στην Ελλάδα. Δηλαδή, στις περιφέρειες ήταν περισσότερο και στην Αττική λιγότερο. Οφείλω να σας πω ότι αν πραγματικά μας προκαλέσετε, θα βρούμε σίγουρα αρκετές μελέτες με τα ίδια συμπεράσματα, επί ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί στην ουσία η μελέτη αυτή δεν παρουσιάζει τίποτε άλλο παρά τα διαχρονικά προβλήματα που έχει το ΕΣΥ, για τα οποία ο κ. πρωθυπουργός έχει εγκαίρως μιλήσει δημόσια, για τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουμε για να τα λύσουμε πράγματι. Γιατί εμάς μας νοιάζει, να τα λύσουμε πράγματι και όχι να κάνουμε σόου».

Είστε η μοναδική αντιπολίτευση που αντιπολιτεύεστε μόνο για την πανδημία

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχολίασε την αξιωματική αντιπολίτευση ως εξής: «Σας το λέω με μεγάλη ειλικρίνεια. Είστε η μοναδική αντιπολίτευση σε όλη την Ευρώπη που το μόνο με το οποίο αντιπολίτευστε είναι η πανδημία. Η μοναδική. Σας κάνει καλό, ως προς τις επιδόσεις σας στην κοινή γνώμη; Πολύ κακό. Διότι όλη η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται το προφανές: Ότι εύχεστε να πάει άσχημα, για να κερδίσετε σε ψήφους. Ακόμα και η νέα μετάλλαξη «Όμικρον» που φέρνει νέους περιορισμούς σε διάφορες χώρες και μεγάλη ανησυχία, κάπως εσάς, σαν να σας έχει χαροποιήσει. Σαν μια νέα ελπίδα που έχετε για να ρίξετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Λοιπόν σταματήστε αυτό που κάνετε, κ. Σκουρλέτη και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα αντέχει και στην πανδημία, αυτή είναι η αλήθεια».

Σκουρλέτης: Ο πρωθυπουργός αισθάνεται την ανάγκη να ανασκευάσει;

Είχε προηγηθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος απευθύνθηκε στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφερόμενος στη δημοσιοποίηση της μελέτης των κ.κ. Τσιόδρα-Λύτρα για την κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας και τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ.

«Από χθες έχουμε θέσει ένα ερώτημα προς την κυβέρνηση», είπε ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε: «Δημοσιοποίηση της χθεσινής μελέτης-έρευνας των κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα. Πρωταγωνιστεί, δικαίως σήμερα, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Έφερε στη δημοσιότητα κάποια δραματικά συμπεράσματα σε σχέση με την αυξημένη επιβάρυνση του δημόσιου συστήματος υγείας, την αυξημένη θνητότητα και τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν στήριξε το ΕΣΥ. Σας ερωτώ λοιπόν, ο πρωθυπουργός ο οποίος είχε κάνει την επαίσχυντη δήλωση ότι δεν έχει καμία σημασία αν κάποιος νοσηλεύεται εντός ή εκτός ΜΕΘ, αισθάνεται την ανάγκη να έρθει να ανασκευάσει, να απαντήσει κάτι σήμερα; Θα έρθει αύριο; Ή θα περιμένει το Σάββατο την ώρα του πρωθυπουργού να απαντήσει; Ακούμε σήμερα από έγκριτους επιστήμονες, ο κ. Παυλάκης πριν από λίγο έλεγε ότι η μετάλλαξη «Όμικρον», δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και σε ανεμβολίαστους και ότι χρειάζονται κατεπειγόντως μέτρα. Αν είχαν κλείσει τα σχολεία σήμερα και όχι την Τετάρτη, θα είχαμε γλιτώσει 1.500 κρούσματα με 2.000 ημερησίως. Αυτά σας απασχολούν υπάρχει κάποιο έκτακτο σχέδιο;», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024