Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναγιώτης Φασούλας - Μου είπε ένας 19χρονος «Ρε δε βαρέθηκες» και σταμάτησα το μπάσκετ

Παναγιώτης Φασούλας – Μου είπε ένας 19χρονος «Ρε δε βαρέθηκες» και σταμάτησα το μπάσκετ

O παλαίμαχος θρύλος του μπάσκετ μίλησε για την καριέρα του και για τον λόγο που αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του

Μια εκ βαθεών συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή «Αυτός και ο Άλλος» ο Παναγιώτης Φασούλας.

Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχει δεχτεί bullying για το ύψος του που ξεπερνά τα δύο μέτρα και μίλησε για την καριέρα του.

Το bullying και η απόσυρση

«Δεχόμουν τρελό bullying. Το μπάσκετ βοήθησε από το να φύγω από τη διαδικασία του “τρελού του χωριού”. Όταν διαφέρεις γίνεσαι αντικείμενο χλευασμού. Όταν άρχισε το μπάσκετ, τελείωσε το θέμα με τα κορίτσια. Έρχονταν!» είπε με χιούμορ.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη στιγμή που αποφάσισε να αποσυρθεί από τα παρκέ.

«Σταμάτησα το μπάσκετ το 99. Είχα σκεφτεί να επιστρέψω. Ήμουν άνθρωπος των παθών» είπε και εξήγησε πώς πήρε την απόφαση να σταματήσει. «Μπαίνοντας στα αποδυτήρια είχαν αρχίσει και με ενοχλούσαν. Όταν πας στο γήπεδο του Παπάγου και ακούς ένα 19χρονο να σου λέει “Ρε Φασούλα δε βαρέθηκες;” και ήμουν 36, είδα ότι πρέπει να βγω από αυτόν τον χώρο. Δεν ήθελα να παίζω με 18χρονα», τόνισε.

«Ήμουν πάντα το κακό παιδί της παρέας. Το ’83 δεν είχε πάει καλά η ομάδα και τιμωρήθηκα να μην παίξω στο φιλικό με τον Μάικλ Τζόρνταν. Αν υπήρχαν social media τότε δεν θα αντέχαμε ούτε ένα μήνα στο μπάσκετ. Κάθε βράδυ το ’87 διασκεδάζαμε. Μετά τους αγώνες. Δεν κοιμόμασταν ποτέ», σημείωσε.

Για το έπος του 1987, αποκάλυψε: «Τον αγώνα με τη Σοβιετική Ένωση τον θυμάμαι κάθε μέρα. Όχι ως αγώνα αλλά την επιτυχία. Θυμάμαι την ομοψυχία που δεν είχε καμία φωνή αντίδρασης. Τέτοια στιγμή ομοψυχίας ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να έχει ζήσει».

Από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό

Επίσης, περιέγραψε τις αντιδράσεις όταν άλλαξε ομάδα και από τον ΠΑΟΚ πήγε στον Ολυμπιακό.

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση να φύγω από τον ΠΑΟΚ αλλά όταν καταλαβαίνεις ότι δεν σε θέλουν πια και αφού σου το επιτρέπει ο νόμος. Έπαιξα 13 χρόνια στον ΠΑΟΚ, τα θεωρώ πολύ σημαντικά. Υπήρχε πολλή γκρίνια. Δεν γινόταν να γίνεται αλλαγή και να χειροκροτείται ο προπονητής επειδή με άλλαξε. Σταμάτησα γιατί δεν ήθελα να ξαναπάρω μεταγραφή μετά τον Ολυμπιακό», είπε.

«Θα ευχηθώ να μη ζήσει αθλητής αυτό που έζησα εγώ στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. Λες είναι δυνατόν τόσο μίσος. Εγώ μάθαινα τα συστήματα του ΠΑΟΚ και τα έδινα στον Ιωαννίδη. Θα τρελαθούμε τελείως. Εγώ που δεν έμαθα σύστημα ποτέ», πρόσθεσε.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024