Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περιφέρεια Πελοποννήσου - Πρεμιέρα της ταινίας του Μ. Μανουσάκη “1821 – Η Φλόγα της Επανάστασης”

Περιφέρεια Πελοποννήσου – Πρεμιέρα της ταινίας του Μ. Μανουσάκη “1821 – Η Φλόγα της Επανάστασης”

Η ταινία -η οποία μετά τις γιορτές θα προβληθεί και σε πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου- είναι παραγωγή της Περιφέρειας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων το 1821.

“Ανταποκριθήκαμε στο χρέος και την ευθύνη απέναντι στους προγόνους και παρά τις δυσκολίες της πανδημίας τιμήσαμε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση, με το κριτήριο της ποιότητας, της αλήθειας και της αντοχής στον χρόνο”.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας το βράδυ χθες, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, την εκδήλωση για την πρώτη προβολή του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ του Μανούσου Μανουσάκη“1821 – Η Φλόγα της Επανάστασης”, η οποία έγινε στο Πολεμικό Μουσείο, στην Αθήνα, παρουσία -μεταξύ άλλων- εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, αυτοδιοικητικών και πνευματικών θεσμών, καθώς και εκατοντάδων Πελοποννησίων της Αττικής.

Η ταινία -η οποία μετά τις γιορτές θα προβληθεί και σε πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου- είναι παραγωγή της Περιφέρειας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων το 1821. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του φετινού χρόνου, κυρίως, σε ιστορικούς τόπους της Πελοποννήσου.
Η σκηνοθεσία είναι του Μανούσου Μανουσάκη και πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Καζάκος, Πέτρος Ξεκούκης, Δημήτρης Κοτζιάς, Γιώργος Χαλεπλής, Παύλος Κουρτίδης κ.α. Η μουσική είναι του Χρήστου Παπαδόπουλου, το τραγούδι τίτλων ερμηνεύει ο Δημήτρης Μπάσης, ενώ στην αφήγηση είναι η Τατιάνα Παπαμόσχου.

Στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Θανάσης Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Χριστόπουλος εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Βίκυ Γιαβή, ο γενικός επίτροπος των Διοικητικών Δικαστηρίων Δημήτριος Κωστάκης, ο υποστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος εκ μέρους του ΓΕΣ και ο υποναύαρχος Γιάννης Καλογερόπουλος εκ μέρους του ΓΕΝ, οι επιχειρηματίες Γιώργος Βαρδινογιάννης και Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Αττικής, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, εικαστικοί, ηθοποιοί και πολλοί Μεσσήνιοι από την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Διαβάστε εδώ περισσότερα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024