West Side Story – Απογοητευτική πρεμιέρα στο αμερικανικό box office
Παρά την υπογραφή του διάσημου «παραμυθά» του Χόλιγουντ, Στίβεν Σπίλμπρεγκ, το ριμέικ του κλασικού μιούζικαλ απέφερε μόλις 10,5 εκατ. δολάρια
Απογοητευτικές επιδόσεις για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του ριμέικ του κλασικού μιούζικαλ «West Side Story» με την υπογραφή του Στίβεν Σπίλμπεργκ, καθώς στο αμερικανικό box office συγκέντρωσε μόλις 10,5 εκατ. δολάρια σε 2.820 κινηματογραφικές αίθουσες.
Πρόκειται για την πρώτη φορά στην 50χρονη καριέρα του διάσημου «παραμυθά» του Χόλιγουντ που αποφασίζει να ασχοληθεί με ένα μιούζικαλ και μάλιστα ένα από τα πιο γνωστά.
Σημειωτέον πως η ταινία είχε μείνει στο… συρτάρι εδώ και πάνω από ένα χρόνο, λόγω της πανδημίας και η πρεμιέρα του συνέπεσε με την ανάκαμψη της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Οπότε ο χαμηλός αριθμός των εισιτηρίων προβλημάτισαν την Disney και την 20th Century Studios που δαπάνησαν πάνω από 100 εκατ. δολάρια για την αναβίωση της ιστορίας αγάπης του Τόνι και της Μαρίας με φόντο την αντιπαλότητα δύο συμμοριών, των Πορτορικάνων Σαρκς και των Ευρωπαίων Τζετς.
Οι εταιρείες ποντάρουν, βέβαια, στις γιορτές και την συνήθως αυξημένη προσέλευση του κοινού στις αίθουσες, όμως η χλιαρή αρχική αντίδραση του κοινού αιφνιδίασε τους παραγωγούς.

«Ξεσκονίζοντας» παλαιότερες περιπτώσεις μιούζικαλ οι αναλυτές του κλάδου έσπευσαν να επισημάνουν πως και το «Σικάγο», το 2003 είχε ξεκινήσει με χαμηλές επιδόσεις, μόλις στα 10,8 εκατ. δολάρια και κατέληξε να αποφέρει 170 εκατ. δολάρια. Αντιστοίχως το «The Greatest Showman» ξεκίνησε με μόλις 8,8 εκατ. δολάρια και συγκέντρωσε τελικά 170 εκατ. δολάρια. Όμως, ο πήχης για μια ταινία-θρύλο με την υπογραφή του «μάγου» Σπίλμπρεγκ είχε τοποθετηθεί δικαιολογημένα αρκετά ψηλά.
Γενικότερα το box office έχει υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες με εξαιρέσεις την περιπέτεια της Marvel «Venom: Let There Be Carnage» και τον νέο Τζέιμς Μποντ «No Time to Die».
Οπότε οι ειδικοί του κλάδου περιμένουν την πρεμιέρα του sequel του Σπάιντερμαν την επόμενη εβδομάδα, το «Spider-Man:No Way Home» για να διαπιστώσουν, αν πρόκειται για μια καθοδική τάση στα εισιτήρια με φόντο την αναζωπύρωση του φόβου της πανδημίας λόγω της Όμικρον ή για διαφοροποιήσεις που αντανακλούν τα γούστα του κοινού. Αν πρόκειται για το τελευταίο, το «West Side Story» απειλείται με ένα μην αναμενόμενο φιάσκο!
- Ανεξαρτητοποιήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη – Τις επόμενες ημέρες παραιτείται και απο αντιπρόεδρος της Βουλής
- Το τελευταίο αντίο στη μεγάλη ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Ο Βίντσιτς σφυρίζει τον τελικό του Μουντιάλ – Τα δάκρυα του Σλοβένου τη στιγμή της ανακοίνωσης (vid, pics)
- Εγκληματική οργάνωση διακινούσε μετανάστες – Πώς δρούσε από τον Έβρο έως τη Θεσσαλονίκη
- Μηχανογραφικό: Μέχρι στις 2 το μεσημέρι η δυνατότητα διαγραφής σχολών
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Εξαιρετικός ο Πουλακίδας στο Λας Βέγκας υπό το βλέμμα του Μπαρτζώκα (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442