Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
West Side Story – Απογοητευτική πρεμιέρα στο αμερικανικό box office

West Side Story – Απογοητευτική πρεμιέρα στο αμερικανικό box office

Παρά την υπογραφή του διάσημου «παραμυθά» του Χόλιγουντ, Στίβεν Σπίλμπρεγκ, το ριμέικ του κλασικού μιούζικαλ απέφερε μόλις 10,5 εκατ. δολάρια

Απογοητευτικές επιδόσεις για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του ριμέικ του κλασικού μιούζικαλ «West Side Story» με την υπογραφή του Στίβεν Σπίλμπεργκ, καθώς στο αμερικανικό box office συγκέντρωσε μόλις 10,5 εκατ. δολάρια σε 2.820 κινηματογραφικές αίθουσες.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στην 50χρονη καριέρα του διάσημου «παραμυθά» του Χόλιγουντ που αποφασίζει να ασχοληθεί με ένα μιούζικαλ και μάλιστα ένα από τα πιο γνωστά.

Σημειωτέον πως η ταινία είχε μείνει στο… συρτάρι εδώ και πάνω από ένα χρόνο, λόγω της πανδημίας και η πρεμιέρα του συνέπεσε με την ανάκαμψη της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Οπότε ο χαμηλός αριθμός των εισιτηρίων προβλημάτισαν την Disney και την 20th Century Studios που δαπάνησαν πάνω από 100 εκατ. δολάρια για την αναβίωση της ιστορίας αγάπης του Τόνι και της Μαρίας με φόντο την αντιπαλότητα δύο συμμοριών, των Πορτορικάνων Σαρκς και των Ευρωπαίων Τζετς.

Οι εταιρείες ποντάρουν, βέβαια, στις γιορτές και την συνήθως αυξημένη προσέλευση του κοινού στις αίθουσες, όμως η χλιαρή αρχική αντίδραση του κοινού αιφνιδίασε τους παραγωγούς.

«Ξεσκονίζοντας» παλαιότερες περιπτώσεις μιούζικαλ οι αναλυτές του κλάδου έσπευσαν να επισημάνουν πως και το «Σικάγο», το 2003 είχε ξεκινήσει με χαμηλές επιδόσεις, μόλις στα 10,8 εκατ. δολάρια και κατέληξε να αποφέρει 170 εκατ. δολάρια. Αντιστοίχως το «The Greatest Showman» ξεκίνησε με μόλις 8,8 εκατ. δολάρια και συγκέντρωσε τελικά 170 εκατ. δολάρια. Όμως, ο πήχης για μια ταινία-θρύλο με την υπογραφή του «μάγου» Σπίλμπρεγκ είχε τοποθετηθεί δικαιολογημένα αρκετά ψηλά.

Γενικότερα το box office έχει υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες με εξαιρέσεις την περιπέτεια της Marvel «Venom: Let There Be Carnage» και τον νέο Τζέιμς Μποντ «No Time to Die».

Οπότε οι ειδικοί του κλάδου περιμένουν την πρεμιέρα του sequel του Σπάιντερμαν την επόμενη εβδομάδα, το «Spider-Man:No Way Home» για να διαπιστώσουν, αν πρόκειται για μια καθοδική τάση στα εισιτήρια με φόντο την αναζωπύρωση του φόβου της πανδημίας λόγω της Όμικρον ή για διαφοροποιήσεις που αντανακλούν τα γούστα του κοινού. Αν πρόκειται για το τελευταίο, το «West Side Story» απειλείται με ένα μην αναμενόμενο φιάσκο!

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024