Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» - «Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν» - Σοκαριστικές μαρτυρίες

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» – «Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν» – Σοκαριστικές μαρτυρίες

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στο Γυμνάσιο Αιγινείου στην Πιερία, έρχονται στη δημοσιότητα

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να λάβει η δράση η δράση της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Το τελευταίο περιστατικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς η αρπαγή του διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου στην Πιερία μέσα από το σχολείο και η βίαιη «μεταγωγή» του στο Α.Τ. Κορδελιού ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής.

Το παραπάνω γεγονός προκάλεσε την σύλληψη των έντεκα αρνητών, οι οποίοι είναι αγρότες, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ένας απόστρατος αστυνομικός. Και οι 11 δράστες –9 άνδρες και 2 γυναίκες–  οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης και αργά το απόγευμα της Παρασκευής στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Πρόκειται για μία 49χρονη από την Πιερία και μια 54χρονη από την Ημαθία. Όσον αφορά στους άνδρες, οι 4 είναι από την Πιερία, δύο από την Ημαθία και οι υπόλοιποι από την Αττική, τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες είναι από 42 έως άνω των 70 ετών. Οι τρεις από τους 11 συλληφθέντες έχουν παιδιά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες, με τόπο κατοικίας την Ημαθία, είχαν καταθέσει μήνυση οι διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου την 6η Δεκεμβρίου, καθώς ο συγκεκριμένος, που δηλώνει άνεργος, πήγαινε καθημερινά έξω από το σχολικό συγκρότημα και προκαλούσε μικροεπεισόδια διαμαρτυρόμενος για την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Υποστήριζε μάλιστα ότι «επιτάσσει» το σχολείο λέγοντας ότι είναι εξουσιοδοτημένος από άλλους γονείς.

Δεν είχε τότε συλληφθεί εντός ορίων του αυτοφώρου και η μηνυτήρια αναφορά στάλθηκε στον εισαγγελέα.

Η πρωτοφανής «σύλληψη»

Το πρωτοφανές περιστατικό εξελίχθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 8 το πρωί της Παρασκευής, την ώρα που ο διευθυντής του Γυμνασίου έμπαινε στο σχολικό συγκρότημα.

Οι 11, οι οποίοι αντιδρούν στην εφαρμογή στο σχολείο των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της COVID, τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν χειροπέδες, τον επιβίβασαν παρά τη θέλησή του σε ένα από τα αυτοκίνητά τους και τον οδήγησαν στο Α.Τ. Κολινδρού, με το πρόσχημα ότι παραβιάζει το Σύνταγμα.

Εκεί, βεβαίως, οι έντεκα συνελήφθησαν και σε βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για σειρά αδικημάτων, ενώ ο διευθυντής του Γυμνασίου Αιγινίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες, καθώς έφερε εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες.

Ειδικότερα, σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα:

  • της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού,
  • της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού,
  • της απειλής,
  • της συκοφαντικής δυσφήμησης,
  • της απλής σωματικής βλάβης
  • και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων

Αυτόπτης μάρτυρας

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Αντώνη Γιοβανόπουλου, εκπαιδευτικού – δασκάλου, αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος δήλωσε ότι άκουσε τον διευθυντή να φωνάζει βοήθεια.

«Είδα μια ομάδα ανθρώπων να έχουν κυριολεκτικά περικυκλωμένο ασκούσαν βία επάνω του. Φώναζε βοήθεια… Πλησίασα, του είχαν περάσει χειροπέδες, φαινόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση ο άνθρωπος. Τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο, τους ακολούθησα γιατί δεν ήξερα πού θα τον πήγαιναν, μού ανακοίνωσαν ότι θα τον πάνε στην αστυνομία. Αλλά σε ποια αστυνομία; Θεώρησα υποχρέωσή μου να  ακολουθήσω ώστε να ενημερώνω τις αρχές για το πού τον πηγαίνουν… Μάλιστα προσπάθησα να τους σταματήσω ‘δεν βλέπετε τον άνθρωπο είναι σε άσχημη κατάσταση θα πάθει κάτι στα χέρια σας, θα το έχετε κρίμα στο λαιμό σας’… Η απάντησή τους ήταν ρητή κατηγορηματική και εξαγριωμένη, μού είπαν: ‘ο ίδιος όπως βασανίζει τα παιδιά μας έτσι θα βρεθεί κι αυτός σε αυτή τη θέση τώρα’. Με σόκαραν όλα αυτά…» δήλωσε στον ΣΚΑΙ,

«Μού ήταν παντελώς άγνωστοι δεν τους είχα συναντήσει ποτέ μου… Αργοτερα στο Αστυνομικό Τμήμα ήρθαν και κάποιοι γνωστοί από το Αιγίνιο, 3 άτομα συγκεκριμένα (…) Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να κρατήσω όσο πιο ψύχραιμο γινόταν το γυμνασιάρχη. Εγώ τον πήγα στο κέντρο υγείας, αυτή τη στιγμή είναι καλά. Το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα ήταν ήρεμος απλώς είχε κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες που του βάλανε. Το έντυπο που δώσανε για την επίταξη του σχολείου είχε κυκλοφορήσει στα social media, και ξέρω ότι δέχονταν απειλές και ο γυμνασιάρχης και ο λυκειάρχης και η υπεύθυνη COVID. Το Σεπτέμβριο πριν ξεκινήσει η χρονιά ή στην πολύ αρχή της είχαν πάει στο σχολείο και είχαν εκτοξεύσει απειλές» πρόσθεσε ο κ. Γιοβανόπουλος.

«Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν»

Στο μεταξύ, νέες αποκαλύψεις για τη δράση των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» έρχονται στη δημοσιότητα καθώς καθηγήτρια του σχολείου δηλώνει στο grtimes.gr πως τον Νοέμβριο είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της, από μέλη της ομάδας που «συνέλαβαν» τον διευθυντή.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή μαρτυρία, στις 22 Νοεμβρίου του 2020, άτομα είχαν εισβάλει στο σχολείο «χωρίς μάσκα και μου επιτέθηκαν προσωπικά. Λέγανε ότι βασανίζουμε τα παιδιά τους, ότι προβαίνουμε σε ιατρικές πράξεις και ότι τους κλέβουμε τα taxisnet», δηλώνει η καθηγήτρια και κάνει λόγο για απειλές.

«Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν, με αποκαλούσαν προδότρια και δολοφόνο και ισχυρίζονταν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι από τον ελληνικό λαό. Η κατάσταση ξέφυγε…».

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη καθηγήτρια, οι διευθυντές έσπευσαν αμέσως να καταγγείλουν το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία τους ενημέρωσε ότι θα παραστεί στον χώρο σε περίπτωση που ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Βέβαια, αυτό που ενδιαφέρει τους εκπαιδευτικούς -όπως τονίζει η καθηγήτρια- είναι να γνωρίζουν ότι πηγαίνουν για να διδάξουν τα παιδιά στα σχολεία, ασφαλείς.

«Μην αντιστέκεσαι προδότη»

Για το πρωτοφανές περιστατικό της Παρασκευής, η ίδια δηλώνει ότι οι εισβολείς στο σχολείο, έφτασαν στο σημείο πολύ νωρίς, κατά τις ώρες που μόνο ο διευθυντής βρίσκεται στο κτίριο.

«Είναι σαν να ήξεραν ότι φτάνει νωρίτερα μόνο εκείνος. Ουδείς γνωρίζει πως εισέβαλλαν στο σχολείο με την πόρτα κλειδωμένη, αλλά μου ανέφεραν ότι τον έσερναν για 100 σκαλιά. Τον χτυπούσαν και του φώναζαν, «μην αντιστέκεσαι προδότη, δολοφόνε, θα σε σκοτώσουμε». Θα μπορούσαν να τον άφηναν στον τόπο».

Περιγράφει μάλιστα όσα αντίκρυσε φτάνοντας στο σχολείο με τα παιδιά να βρίσκονται στο προαύλιο. «Είχαν βγάλει έξω από το κτίριο καρέκλες, είχαν καθίσει και ξεκίνησαν να το περιφρουρούν φοβισμένα» είπε χαρακτηριστικά.

Οι καθηγητές τηλεφώνησαν αμέσως στους γονείς ενημερώνοντάς τους για το περιστατικό καθώς δεν μπορούσαν να συνεχίσουν το μάθημα μετά τα όσα απίστευτα είχαν προηγηθεί. «Ενημερώναμε τους γονείς να έρθουν να πάρουν τα παιδιά τους, διότι δεν ξέραμε ποιος και τι μπορεί να ακολουθήσει. Δεν γνωρίζουμε πόσοι μπορεί να τους ακολουθούσαν σήμερα».

Μάλιστα, λέει πως αν οι άνθρωποι αυτοί κυκλοφορήσουν ελεύθεροι από τη Δευτέρα, «εμείς θα αναγκαστούμε να κλείσουμε το σχολείο για να προστατευτούμε όλοι. Δεν μπορούμε να καθόμαστε στο προαύλιο και να φυλάμε σκοπιές. Μας έχουν βάλει στο στόχαστρο. Το σχολείο μας πλέον έχει διαλυθεί…».

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024