Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ταχεία αποκατάσταση μεγάλου μέρος των καμένων περιοχών της Βαρυμπόμπης μέσα από τη σημαντική δωρεά της Coca-Cola στην Ελλάδα

Ταχεία αποκατάσταση μεγάλου μέρος των καμένων περιοχών της Βαρυμπόμπης μέσα από τη σημαντική δωρεά της Coca-Cola στην Ελλάδα

Η κλιματική αλλαγή μας αφορά όλους. Και αυτό είναι κάτι που έγινε ακόμα πιο σαφές με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στη Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, καταστρέφοντας μεγάλες δασικές εκτάσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

. Από την πρώτη στιγμή, η κοινωνία των πολιτών και ο επιχειρηματικός κόσμος επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά, βοηθώντας στην υποστήριξη των ανθρώπων που επηρεάστηκαν από τις φωτιές, αλλά και στην ενίσχυση του έργου των κατά τόπους πυροσβεστικών δυνάμεων.  Συνεπείς στη στρατηγική τους  για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για την ουσιαστική υποστήριξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούνται, η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Hellas) προχώρησε σε μία σειρά από άμεσες ενέργειες.

Συνολική δωρεά ύψους 1,8 εκατ. ευρώ  για την αποκατάσταση 3.900 στρεμμάτων στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. 

Τον Οκτώβριο, η Coca-Cola Τρία Έψιλον ανέλαβε ως Ανάδοχος Αποκατάστασης και Αναδάσωσης την αποκατάσταση συγκεκριμένου τμήματος στην περιοχή Βαρυμπόμπης- Τατοΐου, με δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για την άμεση κατασκευή επειγόντων αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων. Τα έργα υλοποίησης της δωρεάς έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2022.

Παράλληλα, η Coca-Cola Hellas, πριν λίγες μέρες, προχώρησε σε επιπλέον δωρεά ύψους 800 χιλιάδων ευρώ, επεκτείνοντας έτσι τη συνολική περιοχή αποκατάστασης, η οποία πλέον ξεπερνά τα 3.900 στρέμματα.  Τα έργα που θα υποστηριχθούν από τη συνολική δωρεά των 1,8 εκατ. ευρώ είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς αποσκοπούν στην άμεση αντιμετώπιση της εδαφικής διάβρωσης και στην αντιπλημμυρική θωράκιση, συμβάλλοντας στη συγκράτηση ποσοτήτων φερτών υλών, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τη φυσική αναγέννηση και αναδάσωση της περιοχής.

Πριν μερικές ημέρες, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας μαζί με τη Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον, κα Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς και τη Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Hellas, κα Λίλιαν Νεκταρίου επισκέφθηκαν το σημείο υλοποίησης των έργων και παρακολούθησαν την ταχεία πρόοδο. Εκεί, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας δήλωσε: «Για μια ακόμα φορά, η Coca-Cola στην Ελλάδα αποδεικνύει το υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς, συμβάλλοντας έμπρακτα στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τον νεοσύστατο θεσμό του Αναδόχου Αποκατάστασης και Αναδάσωσης, προσφέροντας 1 εκατομμύριο ευρώ τον Οκτώβριο για τη χρηματοδότηση αντιδιαβρωτικών έργων στη Βαρυμπόμπη. Σήμερα, η Coca-Cola Hellas ανακοίνωσε και νέα δωρεά ύψους 800 χιλ. ευρώ για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης στην περιοχή του Τατοΐου. Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην προσαρμογή των δασικών οικοσυστημάτων στις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης».

Η Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε: «Ως Ανάδοχος Αποκατάστασης και Αναδάσωσης, έχουμε πλήρη συναίσθηση ευθύνης για τον επείγοντα χαρακτήρα των αντιπλημμυρικών έργων. Για αυτό και προχωράμε με ταχύτητα στην υλοποίηση της δωρεάς για να διασφαλίσουμε την άμεση αντιπλημμυρική θωράκιση και αποκατάσταση της περιοχής. Η υλοποίηση αυτής της δωρεάς συνδέεται με την ευρύτερη στρατηγική μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, και τη δέσμευσή μας για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040,  για ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον για όλους».

Η Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Hellas σημείωσε πως: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που σήμερα ανακοινώνουμε την ενίσχυση της αρχικής δωρεάς του εμφιαλωτή μας, Coca-Cola Τρία Έψιλον, προσφέροντας ως Coca-Cola στην Ελλάδα, συνολικά, 1,8 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση μίας περιοχής που επλήγη σημαντικά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Καθώς η ευημερία της κοινωνίας όπου δραστηριοποιούμαστε αποτελεί προτεραιότητά μας, μέσα από τα έργα αυτά θέλουμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στην προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, στην πρόληψη μελλοντικών πυρκαγιών και πλημμυρών, καθώς και στη φυσική αναδάσωση της περιοχής».

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν της ανωτέρω ιδιαίτερα σημαντικής δωρεάς, τον Αύγουστο του 2021, η Coca-Cola στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, διέθεσε 100,000 ευρώ για τις άμεσες ανάγκες στέγασης, ρουχισμού και υποστήριξης των πληγέντων και για την ενίσχυση του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ προχώρησε και στη διάθεση περισσότερων από 180.000 προϊόντων τόσο για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής όσο και για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν.

Sports in

Παρέμεινε στο Νο. 9 η Σάκκαρη, αύξησε τη διαφορά η Σφιόντεκ

Η Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA - Η Σφιόντεκ άνοιξε τη διαφορά από τη δεύτερη Σαμπαλένκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024