Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η.Ν. Κάσου - Χωρίς δυνατότητα συνταγογράφησης οι διαβητικοί;

Η.Ν. Κάσου – Χωρίς δυνατότητα συνταγογράφησης οι διαβητικοί;

Αγωνιώδης επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Κάσου, διότι το νησί σύντομα θα μείνει με έναν γιατρό, ο οποίος δεν δύναται να συνταγογραφεί φάρμακα και αναλώσιμα για τους πολλούς διαβητικούς ανθρώπους εκεί

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Διοικητή 2η  ΥΠΕ  Πειραιώς και Αιγαίου  Χρήστο Ροϊλό  αλλά και στον Υποδιοικητή  Περικλή Αλεβίζο  απέστειλε ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του σχετικά με την επικείμενη υποστελέχωση του ΠΠ Ιατρείου Η.Ν. Κάσου αναφέρει συγκεκριμένα :

«Με την παρούσα επιστολή  θα  θέλαμε να σας  ενημερώσουμε ότι τις αμέσως  επόμενες μέρες το νησί μας θα   μείνει με έναν γιατρό καθώς  η μία εκ των  αγροτικών  γιατρών αποσπάστηκε  στο  ΠΠ Ιατρείο της  Χάλκης  και  ο δεύτερος  ολοκληρώνει την θητεία του παίρνοντας την κανονική του άδεια.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας  σε όλη τη χώρα αλλά και το  νέο  κύμα της νόσου covid -19 που αναμένεται  μετά τα Χριστούγεννα θα θέλαμε να εκφράσουμε την  ιδιαίτερη ανησυχία μας για την επικείμενη υποστελέχωση του ΠΠ Ιατρείου Η.Ν. Κάσου.

Αυτή την στιγμή ο επικουρικός γιατρός ο οποίος προσλήφθηκε πριν δύο μήνες περίπου  διενεργεί τον καθολικό εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση (3η) αλλά και με τις πρώτες δόσεις  σε όλες τις επιτρεπόμενες ηλικιακές  ομάδες  κάτι το οποίο θα διαρκέσει πάνω από 3 εβδομάδες ακόμα και απαιτεί την παρουσία του .

Επιπλέον στο νησί υπάρχουν πολλοί διαβητικοί για τους οποίους ο παραπάνω γιατρός δεν έχει το δικαίωμα συνταγογράφησης  φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών .

Όλες οι υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας υγείας και τα περιφερειακά  ιατρεία  θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις  τους κάτι το οποίο  απαιτεί  την στελέχωση τους με  ικανό αριθμό προσωπικού ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν  όλα τα περιστατικά .

Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από  όλους την αναγκαιότητα της πλήρους στελέχωσης των  πολυδύναμων περιφερειακών  ιατρείων  ειδικότερα  αυτή  την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες σχετικά με την στελέχωση των  δύο θέσεων των αγροτικών γιατρών στο νησί ».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024