
Κοροναϊός – Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία
Για την πορεία της πανδημίας και την μετάλλαξη Όμικρον μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.
Για την πορεία της πανδημίας και την μετάλλαξη Όμικρον μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.
Σχολιάζοντας την πορεία των κρουσμάτων ο κ. Γώγος σημείωσε πως φαίνεται να υπάρχει μια σταθεροποίησή της και σταδιακή μείωση του αριθμού των νέων μολύνσεων. «Το δυσάρεστο είναι ότι υπάρχει ακόμα μεγάλος αριθμός νοσηλευομένων, διασωληνωμένων και απωλειών, καθώς αυτά ακολουθούν μετά από 15 ημέρες την επιδημιολογική καμπύλη» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η πτώση στους «σκληρούς δείκτες» θα καθυστερήσει κατά 2-4 εβδομάδες.
Μιλώντας για τα εορταστικά τραπέζια και τις συγκεντρώσεις αρκετών ατόμων, ο κ. Γώγος υποστήριξε ότι «τίποτα δεν είναι επικίνδυνο αν ακολουθηθούν κάποιοι κανόνες», προσθέτοντας ότι πλέον υπάρχει ένα πολύ σοβαρό όπλο που λέγεται «εμβολιασμός». «Τα μέτρα ατομικής προστασίας, στη φάση που βρισκόμαστε, είναι απαραίτητα, όπως και τα πολλά τεστ. Καλό θα είναι πριν πάμε σε οποιαδήποτε συγκέντρωση, να κάνουμε ένα τεστ» συμπλήρωσε.
Για τη μετάλλαξη Όμικρον ο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε πως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν αρκετά σαφή στοιχεία στην έρευνα για τη συγκεκριμένη μετάλλαξη. «Τα βασικά που έχει είναι το θέμα της μετάδοσης, καθώς είναι πιο μεταδοτική από το στέλεχος Δέλτα, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να πούμε για το θέμα της σοβαρότητας της νόσησης, ενώ αναμένουμε τα νέα για την ανοσιακή διαφυγή» συμπλήρωσε ο κ. Γώγος.
«Η δυνατότητα που έχουμε με την τρίτη δόση των εμβολίων να καλύπτουμε μια ισχυρότερη ανοσιακή απάντηση θα είναι αυτή που θα μας προστατεύσει σε μεγάλο βαθμό και για το στέλεχος Όμικρον» κατέληξε ο κ. Γώγος.
- Ο κορυφαίος ποδηλατικός αγώνας L’Étape Greece by Tour de France presented by Skoda έρχεται στη Σπάρτη με την ενέργεια της ΔΕΗ
- Γιατί τα ηφαίστεια ξεσπούν με κεραυνούς; Λύση σε μυστήριο του στατικού ηλεκτρισμού
- ΠΑΣΟΚ: Ακρίβεια χωρίς τέλος – Τα στοιχεία διαψεύδουν την κυβέρνηση
- Νέο Volkswagen T-Roc: Η ολοκληρωμένη πρόταση στα compact SUV
- Θεσσαλονίκη: Εγκληματική ενέργεια δείχνει η ιατροδικαστική για τον θάνατο της 59χρονης – Έλειπαν κοσμήματα από το σπίτι
- Νίκησε και πέρασε στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά του Βουκουρεστίου ο Σακελλαρίδης
